Bewoners Dirck van Swietenlaan zijn scooters en bromfietsers zat | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Als klap op de vuurpijl is op woensdag 28 november door de bewoners een groot spandoek onthuld, dat over de openbare weg is gespannen, met de tekst 'fietsers en voetgangers OK, scooters en brommers: NEE'.
Als klap op de vuurpijl is op woensdag 28 november door de bewoners een groot spandoek onthuld, dat over de openbare weg is gespannen, met de tekst 'fietsers en voetgangers OK, scooters en brommers: NEE'. (Foto: )
Verkeer

Bewoners Dirck van Swietenlaan zijn scooters en bromfietsers zat

Bewoners van de Dirck van Swietenlaan onthulden op woensdagmorgen 28 november uit protest tegen het in hun ogen wanbeleid van de gemeente Oegstgeest een groot spandoek. Op het spandoek dat over de openbare weg wordt gespannen staat de tekst: Fietsers & Voetgangers OK - Brommers & Scooters NEE!

De bewoners van de Dirck van Swietenlaan in Oegstgeest zijn het zat. Scooters en bromfietsers trekken zich volgens hen niets aan van verkeersborden en scheuren tegen het verbod in met een gevaarlijke snelheid met tientallen per dag door de recent aangelegde voet- en fietstunnel onder de A44 de straat in.
"Bestuurders van dit gemotoriseerd verkeer beseffen niet dat zij op deze manier de veiligheid van ouderen en spelende kinderen in de straat in gevaar brengen", aldus de bewoners.

De voet- en fietstunnel onder de A44 verbindt de wijk Oegstgeest aan de Rijn met de Dirck van Swietenlaan, een straat die gezien zijn inrichting niet is berekend op het gebruik van snelle scooters en brommers.

Er zijn door de bewoners verschillende onveilige verkeerssituaties gesignaleerd vooral daar waar het fietspad uitkomt in de Dirck van Swietenlaan en op de hoeken Dirck van Swietenlaan en de Endegeesterstraatweg.

"Omdat burgemeester en wethouders, de gemeenteraad en de politie eerder gedane beloftes over handhaving van het brommer- en scooterverbod vooralsnog niet nakomen en zich weinig aantrekken van de vele klachten, nemen wij nu een volgende stap om de gemeente tot actie te bewegen."

Protest met spandoek voor veiliger voet-/fietstunnel A44 OegstgeestOp diverse donkere ochtenden, voor dag en dauw, houden bewoners in gele hesjes de scooters en brommers staande met wisselend succes . Met zachte hand en overredingskracht sturen zij de clandestiene weggebruikers zo mogelijk retour naar de Rijn en de Endegeesterstraatweg.
Omdat het onmogelijk is elke dag deze overtreders aan te spreken, nemen de bewoners van de Dirck van Swietenlaan nu andere maatregelen.

Naast het plaatsen van waarschuwingspoppen met de tekst 'SLOW' erop worden meer waarschuwingen die tot voorzichtigheid manen aangebracht. En als klap op de vuurpijl is op woensdag 28 november door de bewoners een groot spandoek geplaatst, dat over de openbare weg is gespannen.

"Wij als bewoners roepen het college van Oegstgeest, de gemeenteraad en de politie nogmaals op eerder gedane beloftes over handhaving van het brommer- en scooterverbod na te komen."
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>