Dorpscentrum viert feest met inwoners van Oegstgeest | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
De vele gasten zongen luidkeels mee met de openingscanon.
De vele gasten zongen luidkeels mee met de openingscanon. (Foto: Wil van Elk)

Dorpscentrum viert feest met inwoners van Oegstgeest

De onthulling van de tussenwand met fraaie foto's. Het verhaal over de fondsenwerving. De uitleg over de verbouwing. Allemaal kwam het langs bij de officiële opening van het verbouwde Dorpscentrum op vrijdag 23 november. Maar het leukste was toch wel dat de hele zaal meezong op de openingscanon 'voor en met elkaar' op de wijze van Vader Jacob.

De onthulling van de fotowand was een feestje op zich. Nazaten van het bouwbedrijf Proper, dat het gebouw heeft gebouwd, scheurden pakpapier van de wand waardoor de foto's zichtbaar werden. Grappig zijn sommige details die Barbara van Druten en Niki Koutouras hebben verwerkt in het kunstwerk dat met veel kunst- en plakwerk een fraai voorbeeld is geworden van toegepaste kunst. Jan Wolkers is op te zien en nog veel meer leuke details. Meteen ging daarna de wand omhoog om van de zaal en entree een grote ruimte te maken. Waren de foto's weg.

Veel gebruikers

De gebruikers van het Dorpscentrum, een ontmoetingsplaats voor jong en oud, waren verdeeld over de diverse zalen om hun creatieve, culinaire en muzikale activiteiten te tonen. Zij vormden een prachtige impressie van wat er zoal gebeurt in het drastisch opgeknapte gebouw. De bridgeclub in de Tuinzaal had slechts zeven spelers in de startblokken. Maar al snel was de tweede tafel ook bezet. In de grote zaal liet BplusC horen wat er aan muziek wordt gedaan, net als in een paar ruimtes die speciaal voor muzieklessen zijn ingericht. Na afloop was er voldoende ruimte in de grote zaal om gezellig te dansen op de muziek van de band. Hoewel de kerkdiensten al lang niet meer worden gehouden, zijn op de achtergrond nog steeds de glas-in-betonramen zichtbaar van kunstenaar Jan Menno Meine Jansen.

Op de begane grond zijn aan de wand een aantal ronde borden bevestigd met de namen van de sponsoren. Een blijvende herinnering aan de succesvolle geldinzameling om de kosten te kunnen dekken. En chapeau voor de vele vrijwilligers die heel veel werk hebben verzet.

(Wil van Elk)

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>