Kinderarts Michel Weijerman was zeer vereerd met zijn award.
Kinderarts Michel Weijerman was zeer vereerd met zijn award. Foto: Remco Meijer

Kinderarts Michel Weijerman vereerd met Pablo Award

Algemeen

Dinsdagavond 13 november werden de INC Awards uitgereikt in Huis ter Duin in Noordwijk. Michel Weijerman, kinderarts en downspecialist bij Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp, is de winnaar van de publieksprijs: de Pablo Award. Dr. Weijerman heeft de award gewonnen voor zijn expertise en inzet op het gebied van Down.

Dr. Weijerman was samen met presentator Johnny de Mol en Thijs Swinkels, oprichter van Brownies & Downies, genomineerd. De naam 'Pablo Award' refereert naar de bekende acteur Pablo Pineda (Yo, también), die zelf het Downsyndroom heeft.

De stichting De Upside van Down en stichting Downsyndroom streven ernaar om mensen met Down of een verstandelijke beperking te blijven 'includeren' in de samenleving (vandaar de naam 'INC' Awards). Volgens de initiatiefnemers is dr. Weijerman 'de autoriteit op het gebied van Down'. Hij is genomineerd vanwege zijn bijdrage aan de kwaliteit van leven bij mensen die dit syndroom hebben.

De kinderarts is erg trots op de award: 'Het is geweldig dat zoveel mensen op mij hebben gestemd en mijn werk waarderen! Ik wil iedereen bedanken voor het uitbrengen van hun stem.'

Uit de krant

Uit de krant