Collecteweek KWF-Kankerbestrijding succesvol in Oegstgeest | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Foto:

Collecteweek KWF-Kankerbestrijding succesvol in Oegstgeest

De collecteweek van KWF-Kankerbestrijding is weer achter de rug. In de week van 3 tot en met 8 september zijn in het hele land ruim 80.000 collectanten de straat op gegaan om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek.

In Oegstgeest hebben tachtig collectanten zich ingezet om de collecte tot een succes te maken. De collectecoördinator van KWF-afdeling Oegstgeest Wil de Vries is zeer tevreden met het behaalde resultaat. "De opbrengst is dit jaar uitgekomen op € 9.800,- heel fijn dat de Oegstgeestenaren nog steeds het KWF een warm hart toedragen, want deze opbrengst is ook weer meer dan afgelopen jaar", aldus De Vries. Elke euro die deze collectanten ophalen, draagt bij aan onze missie: minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Zo brengen de collectanten en gevers in deze grootste collecte van Nederland de dag dichterbij dat er niemand meer sterft aan kanker.

Ieder jaar vraagt de collecteweek een behoorlijke inspanning van alle vrijwilligers. Wim Koster vertelt dat hij als voorzitter van KWF-afdeling Oegstgeest dit zich ook realiseert en is ook dankbaar dat alle vrijwilligers zich ieder hiervoor weer inzetten. Voor de collectanten die deelnemen aan de collecte wordt ook ieder jaar een lezing gegeven als startschot van de collecte. "Dit jaar gaf Dr. Mesker als research projectleider chirurgische oncologie op de afdeling Heelkunde van het LUMC een inspirerende lezing over wat bij het LUMC mogelijk is door de bijdrage van het KWF."

Koster en De Vries benadrukken dat ze alle Oegstgeestenaren willen bedanken voor hun bijdrage aan de huis-aan-huis collecte, maar ook voor de opbrengst van de rode collectebussen die het hele jaar door staan bij: Pizzeria 62, Etos, Streeder, De Gouwe, en Dofferhof Haarmode.
www.kwf.nl

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>