Afbeelding
Foto: PR

Sarah en Roos voor een dag kinderdirecteur

Cultuur

Op donderdagmiddag 16 augustus werd de bibliotheek in Oegstgeest tijdelijk overgenomen door twee Kinderdirecteuren Sarah en Roos (beide 11 jaar oud). Na een echte sollicitatieprocedure was Roos geselecteerd en zij nam haar beste vriendin Sarah mee. Gedurende twee uur mochten ze achter de schermen allerlei beslissingen maken.

Na het officieel openen van de nog donkere bibliotheek mochten de directeuren vier leestips in de kijker zetten. Ze kozen onder andere voor twee boeken die door hun oude meester (René van der Velde) was geschreven. Deze meester is helaas overleden en daarom wilden ze zijn boeken graag in the picture zetten. De andere twee leestips waren boeken die ze gewoon leuk vonden, en vooral omdat het einde vrolijk was. Een open einde houden deze directeuren niet van. De boekentips staan gepresenteerd in de jeugdhoek van de bibliotheek.

Toen was het tijd om aan de slag te gaan met stickers. Afgeschreven boeken en nieuw binnengekomen tijdschriften werden vakkundig bestickerd en opgeruimd. Na een vergadering met de programmamanager over vernieuwende activiteiten (het lijkt ze geweldig om verstoppertje te mogen spelen in de bieb) en een korte limonadepauze moesten er e-mails worden beantwoord. Klachten, moeilijke aankoopbeslissingen en leestips: de nieuwe directeuren wisten met alles raad. Wel vonden ze het veel tijd in beslag nemen, al die moeilijke e-mails.

Ook de handen uit de mouwen steken bij het opruimen was geen moeite: alle boeken die in waren geleverd werden keurig in de juiste bakken geplaatst. Inclusief de uitzonderingen, en dan moet er goed opgelet worden, want er zijn veel verschillende regeltjes. Ook dit was zeer verassend voor de directeuren, maar hadden ze in no time onder de knie.

Na het pr-momentje "selfie in de stoel" was de middag alweer voorbijgevlogen. Met een grote glimlach op het gezicht huppelden de kinderdirecteuren huiswaarts.

Zelf ook Kinderdirecteur worden?
Wil je zelf ook een kijkje achter de schermen van de bibliotheek nemen? Of heb je goede ideeën over wat de bibliotheek nog beter kan doen voor kinderen? Op donderdag 23 augustus is er nog een kans om Kinderdirecteur te zijn voor een middag. Stuur een e-mail met je sollicitatie naar rheemskerk@bibliotheekbollenstreek.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant