De dertig nieuwe natuurgidsen samen met Yuri Matteman van Naturalis en Astrid Bijster van IVN-Cursushuis. | Foto: Jan Hendrik Labots
De dertig nieuwe natuurgidsen samen met Yuri Matteman van Naturalis en Astrid Bijster van IVN-Cursushuis. | Foto: Jan Hendrik Labots Foto: Jan Hendrik Labots

Diploma voor dertig nieuwe IVN-natuurgidsen

Algemeen

Op maandagavond 2 juli was het groot feest in het Wellantcollege in Oegstgeest. Afgestudeerde IVN-natuurgidsen uit de wijde regio, familieleden en docenten waren er bijeen voor de diploma-uitreiking van de natuurgidsenopleiding van IVN Leidse regio. (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid).

Een belangrijke dag voor de vereniging: dertig eenthousiaste natuurgidsen erbij om nog meer mensen in de Leidse regio de natuur te laten ontdekken tijdens een IVN-wandeling, een natuurcursus, een natuurmiddag voor kinderen, of in een van de andere activiteiten die deze vereniging ontplooit.

Al het werk in het IVN is vrijwilligerswerk. De afdeling moet zichzelf blijven vernieuwen door elke vijf jaar een nieuwe opleiding voor natuurgids te organiseren. Willen mensen dat wel: hun vrije tijd geven om een natuurgidsenopleiding te volgen met als doel zelf ook actief te worden als natuurgids? Het bewijs is weer geleverd met de succesvolle afsluiting van alweer de tiende natuurgidsenopleiding die het IVN in haar 41-jarig bestaan in de Leidse regio heeft georganiseerd.

Over drieënhalf jaar, in januari 2022, gaat er weer een Natuurgidsenopleiding van start in de Leidse regio. Wie vóór die tijd kennis wil maken met het IVN kan een (korte) seizoenscursus volgen: in september starten de Basiscursus Natuur, de Strandcursus, en de cursus Vogeltrek en wintervogels. Tussen 1 juli en 30 september zijn er 21 verschillende IVN-activiteiten. Meer informatie op www.ivn.nl/leiden.

Uit de krant

Uit de krant