Afbeelding

Burgerinitiatief verkent Knarrenhof voor Oegstgeest

Algemeen

Het burgerinitiatief Langer Zelfstandig Leven Oegstgeest verkent op dit moment de mogelijkheden van een Knarrenhof in het nieuw te ontwikkelen gebied Overgeest. Daartoe wordt op maandagavond 25 juni vanaf 19.00 uur een informatieavond belegd in het gemeentehuis van Oegstgeest. Sophieke Klaver van het landelijk initiatief Knarrenhof zal het concept toelichten en gemeenteraadsleden zijn uitgenodigd om met de aanwezigen in discussie te gaan.

Uit eerdere informatiebijeenkomsten van het burgerinitiatief is gebleken dat er te weinig aanbod is voor senioren in Oegstgeest. Aangepaste huur- en koopappartementen zijn schaars en de wachttijd voor sociale huurwoningen bedraagt minimaal 6 jaar. Met name voor alleenstaande senioren die willen verhuizen naar een omgeving die voldoende faciliteiten biedt zijn er te weinig mogelijkheden.

Het landelijk initiatief Knarrenhof is gebaseerd op de hofjes van vroeger, maar met het gemak van heden. Knarrenhof stelt privacy en wooncomfort centraal in een veilige en afsluitbare hof. Door de combinatie van ouderwets burenfatsoen en noaberschap zijn bewoners hier nooit alleen. Met de gemeenschappelijke tuin en hobbyruimte is er namelijk mogelijkheid voor ontmoeting. De bewoners organiseren samen het onderhoud, de zorg, energie etc. met hulp van de landelijke stichting Knarrenhof.

Bij voldoende belangstelling gaat het burgerinitiatief zich samen met de gemeente inzetten voor de oprichting van een Knarrenhof in Overgeest. Als u serieuze belangstelling heeft om in een Knarrenhof te gaan wonen kunt u zich via de website www.knarrenhof.nl opgeven als lid. U heeft dan voorrang bij de toewijzing van een woning in een te realiseren Knarrenhof. Via een email aan info@langerzelfstandiglevenoegstgeest.nl kunt u zich aanmelden voor de bijeenkomst van 25 juni.

Uit de krant

Uit de krant