Nick Bakker neemt na dit seizoen afscheid van de selectie van Vv UDO. | Foto lichtenbeldfoto.nl Foto: Paul Lichtenbeld

UDO verliest nipt van Alphia

UDO speelde zaterdag 19 mei een verdienstelijke wedstrijd, uit tegen Alphia. Thuis moest UDO nog genoegen nemen met een 1-8 uitslag. Nu waren de krachtsverhoudingen veel redelijker verdeeld. Hierbij kreeg UDO voldoende kansen. Jammer genoeg zou de wedstrijd toch in een geflatteerde 3-1 eindigen.

Daar waar UDO Alphia af en toe makkelijk liet komen, leverde dit direct wat meer gevaar op van de zijde van Alphia. Na ongeveer een kwartier resulteerde dit in een eerste doelpunt voor Alphia.

Maar ook UDO had voldoende kansen. Waaronder van Wouter de Bruijn die maar net over schoot. Met de 1-0 werd ook gerust.
Ook in de tweede helft kwam UDO zeker nog tot kansen. Bijvoorbeeld met een vrije bal genomen door Rutger Hoogkamer, deze spatte uiteen op de lat. Gevolg is natuurlijk dat als je zelf niet scoort de tegenstander de actie van je over neemt: 2-0. Het moet ook vermeld dat Alphia wat zelfverzekerder en met meer rust voetbal op de kunstgrasmat legde. Na een half uur in de tweede helft zorgde Cas Bolink voor de 2-1. Na een voorzet van Jailson Jill de Barros schoot hij moeiteloos in.
Korte tijd later was er nog wat verwarring rond een gele kaart die de scheidsrechter trok. Dit zou de tweede gele kaart zijn en dus rood voor Fabian van Wamel. Deze beslissing was kennelijk een vergissing want enkele ogenblikken later trok hij deze weer in. De wedstrijd was er ook absoluut niet naar om kaarten uit te delen. Gelukkig kon Fabian de wedstrijd dus gewoon vervolgen.
In het tweede deel van de tweede helft verdween de energie een beetje uit de wedstrijd. Toch maakte Alphia nog een derde doelpunt (3-1). Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld.
Al met al toch wel een verdienstelijke pot voor UDO als je bedenkt dat de thuiswedstrijd met 1-8 werd verloren. De afgelopen competitie was er wel groei te zien in de prestaties van UDO. Uitdaging blijft toch wel om het scorend vermogen van het team te vergroten.
Volgende week speelt UDO haar laatste competitiewedstrijd thuis tegen Haagse Hout. Een memorabele wedstrijd want het is de laatste keer dat de selectie als Vv UDO een competitiewedstrijd speelt. Volgend seizoen is het FC Oegstgeest dat zal aantreden.

Overige uitslagen:
Roodenburg-SEV 1-0, Oegstgeest-WVC 5-1, Alphia-UDO 3-1, Football Factory-Meerburg 1-1, Haagse Hout-KSD Marine 4-0.