Logo oegstgeestercourant.nl
Zaterdag 12 mei aanstaande organiseert Dames Veteranen B van LOHC de eerste Taste of LOHC, lustrumlunch & foodmarket. | Foto Willemien Timmers
Zaterdag 12 mei aanstaande organiseert Dames Veteranen B van LOHC de eerste Taste of LOHC, lustrumlunch & foodmarket. | Foto Willemien Timmers

Taste of LOHC - Lustrum Lunch & Food Market op 12 mei

Zaterdag 12 mei aanstaande organiseert Dames Veteranen B van LOHC de eerste Taste of LOHC, lustrumlunch & foodmarket.

De lustrumlunch wordt georganiseerd ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van de hockeyclub LOHC. Het bestuur had de wens om dit jubileum te vieren met de leden van de club, met sporters van de overige Oegstgeester sportclubs en met inwoners van Oegstgeest.

De gehele Hofbrouckerlaan is voor deze gelegenheid afgesloten en de bedoeling is dat er zoveel mogelijk mensen tegelijk komen lunchen tussen 12.00 en 16.00 uur.

Iedereen is welkom en kan vanaf 12.00 uur aanschuiven aan de lunchtafel. Dit kan met een eigen tafel en klapstoelen en een eigen lunch. Er kan echter ook een tafel met banken voor maximaal 8 personen worden gehuurd. De tafel kan dan ter plaatse worden opgehaald. Een tafel is te reserveren via 100jaarlohc.nl.

markt

Voor diegenen die géén zin hebben om te koken zijn zeventien Oegstgeester ondernemers bereid gevonden om op de foodmarket heerlijke lunchhapjes te bereiden tegen een kleine vergoeding. De foodmarket vindt plaats op het parkeerterrein van LOHC, vlakbij de lunchtafel.

De markt bestaat uit: De Koffiemeulen, Restaurant Wine & Dine, Fromagerie du Patron, IJswinkel Danice, Het Wijnhuis, Oegstgeest Marktlokaal, Brasserie Streeder, Kasteel Oud Poelgeest, Café De Gouwe, Bakker van Maanen, Het Beleg van Oegstgeest, Restaurant Suzie's en van Aken, Domino's Pizza, Wijnkoperij De Gouden Ton, Jumbo Oegstgeest, Visgilde Hugo van der Meij, Restaurant De Jonker, Dorpsmarketing Oegstgeest en LOHC.

Ook voor muzikale omlijsting en entertainment is gezorgd. Op de foodmarket wordt muziek verzorgd door Trio Cadineasca Dreapta en de band Schering en Inslag.
Langs de lunchtafels is er promotie door de LOHC Revue, een dweilorkest en om 15.30 uur Circus Miloco.

Boerhaave

Ook Herman Boerhaave zal op deze dag terug naar Oegstgeest komen, en een bezoek brengen aan de Taste of LOHC aan de Hofbrouckerlaan.

Komende periode zullen verschillende organisaties activiteiten organiseren rondom de persoon Herman Boerhaave. Deze beroemde wetenschapper woonde vanaf 1712 op Landgoed Oud-Poelgeest en is niet alleen in de ontwikkeling van de wetenschap, maar ook in de geschiedenis van Oegstgeest van groot belang geweest. Dat verhaal zal komende tijd verteld gaan worden door niet alleen Dorpsmarketing Oegstgeest, maar een groot aantal partijen uit Oegstgeest, Voorhout en Leiden gezamenlijk.

Tijdens de LOHC-lunch en foodmarket zal Herman Boerhaave zijn verhaal zelf komen vertellen en de gasten aan de lunchtafel uitnodigen zijn woonhuis en tuin te komen bezoeken tijdens een van de komende evenementen. Ook tijdens de Dag van het Kasteel op 21 mei zal er aandacht zijn voor zijn werk en leven.

Meer berichten