De Commissaris van de Koning vertelde dat hij soms gasten op zijn boot meeneemt de Kaag op om het Hollandse Plassengebied en het polderlandschap te beleven. Wie weet kan dit in de toekomst met de Boeijer.
De Commissaris van de Koning vertelde dat hij soms gasten op zijn boot meeneemt de Kaag op om het Hollandse Plassengebied en het polderlandschap te beleven. Wie weet kan dit in de toekomst met de Boeijer. Foto: PR

Jaap Smit bezoekt Scheepstimmerwerf Klaas Hennepoel

Algemeen

Vrijdag 6 april bezocht de Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit (tweede van rechts), de Scheepstimmerwerf Klaas Hennepoel.

Fietsend vanaf huis kwam hij via de Haarlemmertrekvaart naar de werf. Bij de houtkachel werd een gezellig gesprek gevoerd met de betrokkenen bij de werf over wat hen zoal drijft en bezighoudt. Stagiairs van het Hout- en MeubileringsCollege vertelden over hun afstudeerproject en waren bezig om een dekplank krom te branden in de zeeg van de boot. Op de zolder van de werf werden de voorbereidingen voor het Boeijer/project uit de doeken gedaan. Aan de hand van scheepsmodellen in de collecties van het Scheepvaartmuseum en het Rijksmuseum wordt een overnaads gebouwd boeijer-jacht gereconstrueerd, zoals de Leidse Stadsboeijer en de Boeijer die koning Willem I twee eeuwen geleden schonk aan de Russische keizer. Dit project wordt mede mogelijke gemaakt door de provincie Zuid-Holland.

Uit de krant

Uit de krant