Logo oegstgeestercourant.nl
Roel Zaadnoordijk tijdens opnamen voor de film 'Schrijversdorp Oegstgeest'. Onder de boom een lezende inwoner als terugkerend thema in de film. 
Roel Zaadnoordijk tijdens opnamen voor de film 'Schrijversdorp Oegstgeest'. Onder de boom een lezende inwoner als terugkerend thema in de film.  (Foto: Hans Ludo van Mierlo)

Première film 'Schrijversdorp Oegstgeest' tijdens 'Oegst! Live'

Tijdens de eerste editie van het evenement 'Oegst! Live!' op 5 februari in het clubgebouw van ASC gaat de korte film 'Schrijversdorp Oegstgeest' in première.

Deze film is gemaakt in opdracht van Dorpsmarketing Oegstgeest door Roel Zaadnoordijk van Daily ChannelTV uit Leiden. Met deze film wil Dorpsmarketing Oegstgeest bewoners en bezoekers duidelijk maken waarom Oegstgeest zich met recht een schrijversdorp kan noemen.

De opnames voor de acht minuten durende film werden afgelopen weken gemaakt op diverse plaatsen in Oegstgeest. In de film wordt onder meer aandacht geschonken aan de Franse filosoof Descartes die van 1641 tot 1643 op kasteel Endegeest woonde, aan Wolkers' geboortehuis, de twaalf schrijverstegels in het dorp en het beeld de Verhalenverteller aan de Lange Voort. Het commentaar bij de film is ingesproken door oud-burgemeester Els Timmers. Na de première op maandagavond 5 februari zal de film permanent te zien zijn op onder andere Daily ChannelTV, YouTube en de site van Dorpsmarketing Oegstgeest.

Poëzie van een enclave

De profilering van Oegstgeest als schrijversdorp is niet een beslissing van Dorpsmarketing zelf. Al sinds 2007 positioneert Oegstgeest zich bewust als schrijversdorp. Toen werd in de gemeenteraad met grote meerderheid een motie van Progressief Oegstgeest aangenomen, waarin van de gemeente werd gevraagd meer bekendheid te geven aan Oegstgeest als schrijversdorp. Dat leidde onder meer tot de schrijverstegels in het dorp.
De Oegstgeester schrijver Jan Paul Hinrichs publiceerde onlangs zijn boekwerkje 'De poëzie van een enclave' waarin hij een verrassend beeld geeft van de literair wellicht meest tot de verbeelding sprekende vierkante kilometer van ons land. Hinrichs zal tijdens 'Oegst! Live' nader ingaan op Oegstgeest als schrijversdorp.

Aanmelden

Het feestelijke en informatieve evenement 'Oegst! Live' wordt georganiseerd door Dorpsmarketing Oegstgeest, Cultuurfonds Oegstgeest en de Rabobank en is toegankelijk voor alle inwoners van Oegstgeest. 'Oegst! Live' wordt gehouden in het clubhuis van ASC op het sportpark Overveer aan de Abtspoelweg 21 in Oegstgeest en duurt van 19.30 tot 22.00 uur. Men kan zich aanmelden door een mail te sturen naar dorpsmarketeer@dorpsmarketingoegstgeest.nl onder vermelding van 'Oegst! Live' en naam en adres.

Meer berichten