In Poelgeest moest de brandweer te hulp schieten om verdere stormschade aan een gevel te voorkomen. | Foto Frank Dankers
In Poelgeest moest de brandweer te hulp schieten om verdere stormschade aan een gevel te voorkomen. | Foto Frank Dankers Foto: Frank Dankers

Storm brengt schade toe aan gevel

Algemeen

Op woensdag 3 januari woedde een zware storm over grote delen van West-Europa, die gepaard ging met uitzonderlijk zware windstoten.

In Nederland werd om 11.00 uur code oranje afgegeven voor de provincies Noord-Holland, Friesland, Flevoland en de Waddeneilanden. Op verschillende plekken in het land richtte de storm schade aan. Alle stormvloedkeringen werden woensdag gesloten. De zwaarste windstoot in Nederland was volgens Wikipedia 141 kilometer per uur en werd in Vlissingen gemeten.

in Oegstgeest viel de schade mee, al moest de brandweer wel uitrukken voor stormschade aan de Cornelis van Steenishof in Poelgeest. De gevelbeplating van een huis was daar door de harde wind losgeraakt en naar beneden gevallen. De brandweer schoot te hulp en was met behulp van de autoladder in staat de openliggende gevel te fixeren en veilig te stellen.

Om even na 17.00 uur werd de brandweer van Oegstgeest op woensdag ook gealarmeerd voor een stormschade op de Cartesiuslaan. Het ging hier om een omgewaaide boom.

Ook moest zij uitrukken naar de Willem de Zwijgerlaan, de Geversstraat en de Haarlemmertrekvaart vlakbij een jachthaven.

Uit de krant

Uit de krant