45ste Kindervakantieweek valt in de smaak bij 300 kinderen | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
De laatste KIVA-uren. | Foto Willemien Timmers
De laatste KIVA-uren. | Foto Willemien Timmers

45ste Kindervakantieweek valt in de smaak bij 300 kinderen

Van 14 tot en met 18 augustus waren overal in Oegstgeest weer de gele t-shirts van de leiders van de KIVA te zien, gevolgd door een groep blije kinderen.

Voor de 45e keer organiseerde de Stichting Evenementen de Oegstgeester Kindervakantieweek (KIVA). Het thema was dit keer 'Een reis door de tijd', en het was met recht een tijdloze KIVA-week, waaraan meer dan 300 kinderen, begeleid door zo'n 50 enthousiaste vrijwilligers, deel konden nemen. Helaas konden dit jaar niet alle aangemelde kinderen aan de KIVA-week deelnemen: Voor zo'n 60 kinderen was er helaas alleen nog plek op de reservelijst.

Vijf dagen lang was er een leuk en afwisselend programma. Maandag waren er leuke spelactiviteiten gedaan rond het Dorpscentrum en in het Bos van Wijckerslooth. Ook verzorgde acrobatisch theater Doublee op deze dag Een Inbrekerskomedie: een bijzondere theatervoorstelling met twee niet al te slimme inbrekers.

Dinsdag leek het weer de KIVA in de steek te laten. Daarom waren er in/bij het Dorpscentrum diverse spelactiviteiten en werd er film gekeken. De Vossenjacht met Speurspel in het winkelcentrum en op de Oegstgeester Weekmarkt ging wel gewoon door. Ook konden de deelnemertjes een lekkere kroket halen bij Slagerij van der Zalm. De buiten geplande straattheatervoorstelling 'The Perkey & Fiddle Show' werd in verband met het weer naar het Dorpscentrum verplaatst.

Woensdag kon er genoten worden van tijdloze attracties: springen op een Piratenschip en klimmen op een Vulkaan. Verder maakten de kinderen kennis met de geheimen van het mime-spelen. Ook was er waterpret in zwembad Poelmeer.

Donderdag werden zeven Beuk-touringcars ingezet om het hele gezelschap naar Familiepark Drievliet te brengen. Deze dag werd 's avonds afgesloten met een swingende KIVA-disco van de Mega Party Drive Inn Show.
Vrijdag was er een gezellige Spelletjesochtend, mochten de KIVA-kids zelf de slang ter hand bij de Oegstgeester Brandweer en werd kennis gemaakt met uitvindingen en figuren uit het verleden tijdens de theatervoorstelling 'Professor Eureka' van Van Ravensteijn Theater en Events.

Tijdens de afsluiting op de Lijtweg liet Evenementeninitiatiefnemer Diderik Selier weten dankbaar te zijn dat weer zoveel vrijwilligers hun medewerking aan de schitterende vakantieweek hebben willen verlenen. "Uiteraard is het ook weer geweldig om te kunnen rekenen op de medewerking van de Gemeente Oegstgeest, de mensen van de Gemeentewerken, de Brandweer en een tal van andere instanties voor hun aandeel in het succes van deze bijzondere KIVA-week."

Wie terug wil blikken op een Kindervakantieweek kan de foto's bekijken die (binnenkort) op de website van de Stichting Evenementen staan. 
In 2018 hoopt de Stichting Evenementen haar 25-jarig jubileum te vieren, en belooft het dan een extra feestelijke Kindervakantieweek te worden. 
Agendatip: De inschrijving voor de volgende KIVA-week start op zaterdag 2 juni 2018. 

Binnenkort kunnen zo'n 200 kinderen wekelijks weer genieten van de meest uiteenlopende cursussen die in Dorpscentrum Oegstgeest van start gaan. Ook in de diverse schoolvakantie blijft de Stichting Evenementen zorgen voor leuke vakantieactiviteiten en start de actieve vrijwilligersorganisatie met een breed aanbod van Evenementenreizen en feestelijke jubileumactiviteiten.

www.st-evenementen.nl
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>