Afbeelding

Unieke samenwerking tussen Rijnlandse Boekhandel en Kasteel Oud-Poelgeest

Algemeen Kort nieuws

Op zondagmiddag 5 februari komt René Dessing, de auteur van het boek 'Haagse en Leidse Buitenplaatsen' naar Kasteel Oud-Poelgeest. Op uitnodiging van de Rijnlandse Boekhandel geeft de kunsthistoricus daar een lezing over zijn boek.

René Dessing is een absolute autoriteit op het gebied van historische buitenplaatsen. Zo schreef hij onder andere ook de 'Nationale gids historische buitenplaatsen' (2012) en 'De Amsterdamse buitenplaatsen' (2015).

De buitenplaatsen in de wijde omgeving van Den Haag en Leiden zijn tussen de 17de en 20ste eeuw gesticht door adel, kooplieden, ambtenaren en wetenschappers om er in de zomer te genieten van het buitenleven. In 'Haagse en Leidse buitenplaatsen' brengt René Dessing deze rijke lustoorden van weleer opnieuw tot leven en nodigt de lezer uit ze vooral te bezoeken. Daarom bevat dit boek uitgebreide informatie over wat je op de buitenplaatsen kunt zien en doen. Het boek geeft een overzicht van circa veertig buitenplaatsen in Zuid-Holland, vooral in de driehoek Den Haag-Wassenaar-Leiden, maar ook langs de Vliet, in Warmond en de Bollenstreek. Samen bieden ze meeslepende verhalen over rijkdom, macht, architectuur- en tuingeschiedenis, maar ook over ziekte en dood, faillissementen en oorlogsgeweld.

Kasteel Oud-Poelgeest staat natuurlijk ook in dit prachtige boek en is daarom de uitgelezen plek om de lezing te houden. De lezing vindt plaats in de Völker-Diebenzaal en is inclusief koffie en thee in de pauze. Na afloop is er gelegenheid om na te praten en te borrelen in de bar van het kasteel.

Reserveren van kaarten kan bij de Rijnlandse Boekhandel: in de winkel, per email: info@rijnlandseboekhandel.nl of telefonisch: (071) 5172271.

Zondag 5 februari, Kasteel Oud-Poelgeest, 14.00 uur. Toegang: € 10,-.

Uit de krant

Uit de krant