Fritsie Duikelaar speelt in zijn poppenkast de voorstelling 'Jan Klaassen en Boys walvis'.
Fritsie Duikelaar speelt in zijn poppenkast de voorstelling 'Jan Klaassen en Boys walvis'.

Peuters en kleuters naar de Bibliotheek tijdens De Nationale Voorleesdagen

Cultuur

De Nationale Voorleesdagen 2017, van woensdag 25 januari tot en met zondag 5 februari, worden ook in de Bibliotheek Bollenstreek gevierd. 

Deze dagen zijn bedoeld om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van jonge kinderen. De Bibliotheek Bollenstreek organiseert daarom leuke en interactieve voorleesactiviteiten voor kinderen en hun ouders. Kom naar de Bibliotheek en stap in de wereld van Boy die samen met zijn vader en zes katten in een vissershuisje woont.

Het prentenboek De kleine walvis, geschreven en geïllustreerd door Benji Davies, staat tijdens De Nationale Voorleesdagen centraal. In het boek vindt Boy na een stormachtige nacht op het strand een jonge walvis. Het is het begin van een bijzondere vriendschap.
De kleine walvis werd verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2017.

Kind gratis lid

Alle kinderen die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid worden van de bibliotheek, krijgen een vingerpopje van de walvis cadeau. Tijdens de Voorleesdagen wordt het belang van voorlezen nog eens extra benadrukt. De bibliotheek ondersteunt ouders natuurlijk ook graag bij het voorlezen na deze week, met een uitgebreide collectie fantasierijke prentenboeken bijvoorbeeld. 

De activiteiten zijn gratis. In verband met het aantal plaatsen adviseert de bibliotheek om tijdig te reserveren via de website. Meer informatie: bibliotheekbollenstreek.nl/voorleesdagen

Jan Klaassen en Boys walvis

Fritsie Duikelaar speelt in zijn poppenkast de voorstelling 'Jan Klaassen en Boys walvis'. Jan Klaassen houdt ook van vissen en heeft gezien dat Boy de walvis heeft gevonden. Jan is nieuwsgierig wat Boy er mee gaat doen, want anders wil Jan wel voor hem zorgen. Maar of Katrijntje dat zo leuk vindt?
woensdag 25 januari l 14.30 - 15.30 uur l Bibliotheek Oegstgeest, Lange Voort 2T

Mamacafé

Het Mamacafé, de koffiespeeltuin is een plek waar iedereen, die een kindje verzorgt tussen de 0 en 4 jaar van harte welkom is. Je kindje kan er spelen en boekjes kijken en je kan zelf andere ouders, verzorgers of opa's/oma's ontmoeten.
Er is koffie, thee, limonade en informatie over spelen, opgroeien en opvoeden.
Op 25 januari tijdens de Nationale Voorleesdagen wordt er voor gelezen met de Kamishibai, het Japanse vertelkastje. Uiteraard wordt het boek De kleine walvis voorgelezen.
Janneke Verdijk van 'Janneke Verdijk creatieve workshops' maakt met de kinderen een walvisje; ouders krijgen een aantal voorleestips van bibliothecaris Els Eigenraam.

Mamacafé, de koffiespeeltuin | 25 januari | 9.30 uur | Bibliotheek Oegstgeest, Lange Voort 2T

Uit de krant

Uit de krant