Afbeelding

'De kans van 0,0059%' wint de Brave New Books Publieksprijs 2016

Cultuur

Na een bewogen 2016 kan de Oegtsgeestse schrijfster, Audrey Stevens, het jaar mooi afsluiten. Dit jaar in april publiceerde zij het boek: "De kans van 0,0059%", haar ervaringsverhaal over borstkanker. Een diagnose, die zij op achtentwintigjarige leeftijd ontving. Op 21 december won zij met haar boek de 'Brave New Books Publieksprijs'.


Audrey maakte voor de publicatie van haar boek gebruik van het self publishing platform 'Brave New Books'. Het platform stelt auteurs in staat hun boek in eigen beheer uit te geven en biedt, waar nodig en gewenst, hulp. Een uitkomst voor inmiddels vijftienduizend+ auteurs, omdat het vandaag de dag moeilijk is om bij een uitgever een voet tussen de deur te krijgen. "Ik heb wel een uitgeefcontract van een uitgever toegestuurd gekregen, maar dat aanbod heb ik afgeslagen. Door mijn verhaal te delen stel ik me uiterst kwetsbaar op. Mijn offer van kwetsbaarheid verdient het beste en het genoemde uitgeefcontract was dat niet," aldus Audrey.
Samen met de titel: 'Brave New Books Publieksprijs 2016' won Audrey een grote stapel aan boeken, maar daar was het haar niet om te doen. Haar ervaringsverhaal delen, dat is haar missie. De publieksprijs draagt bij aan die missie. De grote stapel boeken zal op de Facebookpagina van haar boek (Boek over kanker: "De kans van 0,0059%) verloot worden, want: "ontvangen is fijn, maar geven is nog veel fijner!"
Audrey bedankt iedereen voor het uitbrengen van zijn of haar stem. "Ik kan het boek dan wel geschreven hebben, maar zonder de steun van de lezers, vrienden, familie, dorpsgenoten en verder, was dit niet mogelijk geweest", Aldus Audrey.

Benieuwd geraakt naar het verhaal van Audrey? Haar boek: 'De kans van 0,0059%' kan besteld worden op Bol.com.

Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant