Peter Winnubst is per 1 september door de bisschop van het bisdom Rotterdam, Mgr. Van den Hende benoemd als lid van het pastoraal team van de parochie.
Peter Winnubst is per 1 september door de bisschop van het bisdom Rotterdam, Mgr. Van den Hende benoemd als lid van het pastoraal team van de parochie.

Dubbelfeest in parochiekern Oegstgeest

Geloof & Religie

Zaterdag 18 november viert de parochiekern Oegstgeest van de parochie van de H. Augustinus twee feesten op dezelfde dag.

Die ochtend vindt namelijk om 11.00 uur de wijding plaats van de permanent diaken Peter Winnubst in de kathedraal van Rotterdam. 's Avonds om 19.00 uur zal bisschop Mgr. Van den Hende de 20 vormelingen uit de gehele parochie in de H. Willibrordkerk in Oegstgeest het sacrament van het H. Vormsel toedienen. Peter Winnubst zal als nieuwe diaken referent zijn voor de parochiekernen van Katwijk en Oegstgeest. Hij gaat na zijn wijding voor het eerst voor in de H. Joannes de Doperkerk in Katwijk op 26 november en in Oegstgeest op 3 december.

Jeugd

Het vormsel is één van de zeven heilige sacramenten in de katholieke kerk. Jongeren tussen 11 en 13 jaar kiezen er door het vormsel zelf voor om bij de kerk te willen blijven horen. De groep van 20 vormelingen uit de totale parochie bereidt zich hierop voor via wekelijkse bijeenkomsten waarbij onderwerpen aan de orde komen als de heilige Geest (de Helper die ons inspireert en aanzet tot goede daden), bidden, vuur (de kracht van God in ons eigen leven), geloof en hoe je je geloof kunt uitdragen.


Nieuwe diaken

Peter Winnubst is per 1 september door de bisschop van het bisdom Rotterdam, Mgr. Van den Hende benoemd als lid van het pastoraal team van de parochie. Peter werd geboren in Johannesburg en woonde in Zuid-Afrika en in Namibië. Het werk van zijn vader leidde het gezin in 1980 weer terug naar Nederland, bij zijn familie in Den Haag. Tijdens zijn jeugd in Namibië en later bij de Fraters van Tilburg, leerde hij een mens te willen zijn onder de mensen. "Ik wil er vanuit ons geloof graag voor de ander zijn, te midden in de gebrokenheid van deze wereld." Peter is getrouwd met Mieke en samen hebben zij drie kinderen. Het gezin woont in Den Haag. In zijn beroepsleven was Peter sportleraar op internationale scholen en had hij een tennisschool. Zeven jaar geleden gaf Peter gehoor aan zijn roeping om diaken te worden. Vanuit het opleidingscentrum voor priesters en diakens Vronesteyn, is hij door het bisdom Rotterdam begeleid op zijn pad. Peter vervolgde zijn theologische opleiding met zes jaar studie en vorming aan de priester- en diakenopleiding op Bovendonk, in Hoeven Brabant. Na het schrijven en verdedigen van zijn scriptie sloot hij dit jaar zijn pastoraal-theologische studies en zijn pastorale stage af.

Uit de krant

Uit de krant