Nieuw zijn de workshops en masterclasses in serie zoals Virtual Reality.
Nieuw zijn de workshops en masterclasses in serie zoals Virtual Reality.

Volksuniversiteit biedt verfrissende programmering

Algemeen

Volksuniversiteit Oegstgeest biedt vanaf januari 2022 een vernieuwd, verfrissend en veelzijdig programma met meer dan 50 cursussen, workshops, wandelingen, lezingen en andere activiteiten. Volgende week staat het volledige programma en rooster in de Oegstgeester Courant. 

‘Een groot aanbod aan nieuwe activiteiten’

Dit komende seizoen heeft de Volksuniversiteit Oegstgeest haar programma verder verbreed en een groot aanbod nieuwe activiteiten in het programma opgenomen. Van Taallessen en Bridge tot en met Aquarelleren, Duurzaam naaien en Masterclasses Hoogbegaafdheid. Er is voor iedereen wel iets te vinden.

Voor elk wat wils: Van duurzaam naaien tot masterclasses hoogbegaafdheid


Masterclasses

Nieuw zijn de workshops en masterclasses in serie, waarbij deelnemers kunnen kiezen of ze een of meerdere bijeenkomsten willen bijwonen. Wordt er gekozen voor meerdere workshops uit een reeks dan is de korting vijf procent. Worden alle workshops in een reeks afgenomen dan is de korting tien procent. 

Voorbeelden van reeksen zijn Masterclasses Hoogbegaafdheid, voor ouders van hoogbegaafde kinderen; Het perfecte plaatje, een serie workshops over fotografie; Virtual Reality, ervaar en maak VR, Spelen met Taal, een schrijfcursus waarbij je pen vlotter en je hoofd lichter wordt; Muziek moet je raken, workshops waarin bij elke bijeenkomst een andere beroemde componist wordt belicht. 

Leuke Cursussen

Ook zijn er een aantal nieuwe kortlopende cursussen zoals Edelsmeden, Haken, Stamboomonderzoek en Botanisch tekenen. De maandelijkse workshops van Ladies Drawing Nights blijven onverminderd populair en hiervoor staan weer een aantal leuke creatieve workshops gepland zoals Zentangel, Stijfsel marmeren en Middeleeuwse letters schilderen

Lezingen

Terug van weggeweest zijn de lezingen over musea, cursussen Bridge en de snel volgeboekte cursussen Aquarelleren.

Bijzondere workshops

De Volksuniversiteit Oegstgeest wil naast haar bestaande publiek ook een nieuwe groep mensen aanspreken. Dit is te zien aan workshops zoals de Masterclass Bitcoins, Blockchain & Cryptocurrencies, de lezing over veganistische voeding en de cursus Podcasts maken. Ook is er een cursus Duurzaam naaien, Upcycle waarbij hergebruikt textiel wordt gebruikt om nieuwe kleding te maken.

De Volksuniversiteit Oegstgeest brengt veel meer activiteiten binnen bereik. Het volledige programma staat volgende week in de Oegstgeester Courant en is te vinden op www.bibliotheekbollenstreek.nl/volksuniversiteit.

Uit de krant

Uit de krant