God in Frankrijk bij de DD-club | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl

God in Frankrijk bij de DD-club

Donderdag 16 januari vond de eerste Derde Donderdag-club (DD-club) van het jaar 2020 plaats. Een vijftigtal personen had zich ingeschreven, een verrassend succes.

Met een heerlijke maaltijd van Thais Restaurant Toko Lekki en een glaasje wijn als begeleiding startte de bijeenkomst waarna Jan Blom en Lia Hooijmans de aanwezigen met een prachtige Power Point presentatie lieten delen in hun ervaringen met la Douce France waar ze acht jaar in de Lot (Zuid West Frankrijk) hebben gewoond. Een landelijk leven aan de rand van een heuvelachtig landschap in landhuis met zwembad, een grote tuin waar Lia talrijke soorten bloemen kweekte, groenten verbouwde en verwerkte in mooie gerechten, met vele wijngaarden om hen heen waar Jan graag deelnam aan de druivenpluk en de daarbij horende overdadige lunches en proeverijen bij de wijnboeren.
"Al vertellende verrasten zij ons door op elke tafel een plateau van Franse kazen neer te zetten met een glas rode wijn, alsof we de sfeer die ze in hun praatje beschreven, ter plekke zelf meemaakten", aldus een aanwezige.
Buurtambassadeur Miet de Bosschere dankte hen uitvoerig en maakte van de gelegenheid gebruik om bij de aanwezigen opnieuw te benadrukken hoe belangrijk deelname aan de coöperatie 'Langer Zelfstandig Leven Oegstgeest' is en voor de toekomst wordt.
Meedoen aan het Project 'Ken je buren', elkaar leren kennen en indien nodig ook helpen en ondersteunen met bescheiden burendiensten. "Voor nu vooral gezelligheid en verbinding met elkaar voelen, immers we zijn allen senioren, en hebben elkaar nodig."
Na een geslaagde en zeer geanimeerde avond hopen de organisatoren dat allen het belang van de DD-club gaan inzien en het voort zeggen zodat meer Oegstgeestenaren ook willen meedoen. Ook bij de volgende DD-club zal men een interessant onderwerp bedenken bij wederom een heerlijke Thaise maaltijd.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>