Geslaagde brainstorm over versnelling participatie in zorg | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Er werd gesproken over hoe gemeenschapskracht nòg meer en sneller in de zorg ingebed kan worden.
Er werd gesproken over hoe gemeenschapskracht nòg meer en sneller in de zorg ingebed kan worden. (Foto: PR)

Geslaagde brainstorm over versnelling participatie in zorg

  Zorg & Welzijn

De raadszaal van het Oegstgeester gemeentehuis was vorige week donderdag, 29 november, gereserveerd voor een Invitational Conference met een veertigtal leidende Nederlandse denkers en doeners op het gebied van burgerparticipatie.

De bijeenkomst was georganiseerd door de 'Nationale Dialoog Gemeenschapskracht' van onder meer onze dorpsgenoot Paul van Grevenstein, die ook dit keer fungeerde als inleider en dagvoorzitter.

De bijeenkomst werd geopend door burgemeester Emile Jaensch. Daarop volgde een bijdrage van Jan Smelik, algemeen coördinator van de landelijke 'koepel' voor zorgcoöperaties NLZVE. Vervolgens werd onder leiding van Jitske Tiemersma, ervaren adviseur lokaal samenspel in vier subgroepen een open dialoog gehouden over hoe gemeenschapskracht nòg meer en sneller in de zorg ingebed kan worden.

Zwaargewichten gaven waardevolle input

Zwaargewichten als Minister van Staat Herman Tjeenk Willink, oud-minister Ella Vogelaar, CDA-Tweede Kamerlid Evert Jan Slootweg, directeur Topsector Life Sciences & Health Prof. Nico van Meeteren, lid RvB kennisinstelling Vilans Henk Nies, KNHM directeur Frank van Bussel, directeur vereniging Achmea Henk Grevelman, de adviseur coöperatieontwikkeling Rabobank en vele anderen hebben de organisatoren waardevolle input kunnen geven voor de agenda van 2019 en daarna.

"Het was eervol dat een dergelijke bijeenkomst in ons mooie dorp kon plaatsvinden", aldus Paul van Grevenstein.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>