Alvar Scholman, man of the match.

LOHC Heren 1 met de winst ervandoor

LOHC Heren 1 speelde op zondag 7 april uit in Groningen tegen GCHC Heren 1.

De wedstrijd begon met beide teams energiek hoog druk zettend op de opbouw van de tegenstander. LOHC had hierbij enigszins de overhand mede doordat het relatief eenvoudig onder de druk van GCHC kon uitspelen, maar het was de thuisploeg dat de eerste kans kreeg met een schot voorlangs de goal van keeper Thijs Dekker. Ook LOHC kreeg mogelijkheden waarvan na een prachtige solo van Tim Bosma een schot op de paal de grootste was, maar het moest wachten tot het vijf minuten voor het einde van het eerste kwart de eerste strafcorner kreeg. Deze werd gelijk vlekkeloos benut door Thijmen Bosman die niet veel later ook een tweede strafcorner hard raak pushte en zo leidde LOHC al na één kwart met 0 - 2.

In het tweede kwart begon LOHC voortvarend, toen de eerste aanval van GCHC smoorde en Alvar Scholmanmet een splijtende pass Ivar Hensen rechts bij de achterlijn van GCHC wist te bereiken. Die speelde de bal direct strak voor naar de inlopende Stijn van Pelt die met een sublieme tip-in de keeper verschalkte en de 0 - 3 scoorde. Een doelpunt uit het boekje!

GCHC bleef echter ook gevaarlijk mede door de ruimte op het middenveld die het sterk aanvallend ingestelde LOHC regelmatig weggaven. Een van die situaties leidde tot een eerste groene kaart voor de bezoekers uit de ontstane overtalsituatie wist GCHC een eerste strafcorner af te dwingen die ook meteen werd verzilverd: 1 - 3. De verhoudingen op het veld bleven daarna redelijk gelijkwaardig met een iets gevaarlijker en ook efficiënter LOHC dat vlak voor het rustsignaal uit een rebound bij een uitspeelcorner via Victor van Rossum ook de 1 - 4 scoorden.

Het derde kwart was van beide kanten rommelig. LOHC kreeg al vrij snel na elkaar twee groene kaarten waar GCHC weinig mee deed en ook in het vervolg van het kwart wisten beide teams de kansen die ontstonden niet te benutten.

Vanaf de start van het vierde kwart zette GCHC nog eens vol aan. Het wist daardoor weliswaar wat gevaar te stichten in de cirkel van LOHC, maar de echt grote kansen waren voor LOHC doch bleven onbenut.

Met nog zeven minuten op de klok wist de thuisploeg alsnog uit de rebound bij een strafcorner de 2 - 4 te scoren en nam de spanning weer wat toe.

LOHC bleef echter rustig ook toen GCHC haar keeper wisselde voor een extra veldspeler. Compact verdedigend wist het bij een van de snelle uitvallen de vrijstaande Ivar Hensen voor de goal van GCHC aan te spelen die de bal simpel in het lege doel kon tikken: 2 - 5, de wedstrijd was gespeeld.

In de laatste minuut benutte GCHC nog een uitspeelcorner en eindigde de wedstrijd met verdiende 3 - 5 overwinning voor LOHC.

Met deze overwinning wijzigt er voor koploper LOHC maar weinig aan de kop van de Overgangsklasse A omdat ook runner-up Reigers en nummer drie Roomburg hun wedstrijden wonnen. Met nog zes wedstrijden te gaan ontvangt het volgende week Myra Heren 1, waartegen in de eerdere uitwedstrijd na een zeer goed begin de twijfel toesloeg en het uiteindelijk een zwaar bevochten 2 – 4 overwinning uit het vuur wist te slepen.

Na de wedstrijd werd Alvar Scholman mede dankzij zijn solide verdedigen, zijn splijtende passing en sterke aanvallende acties, door zijn medespelers en staf gekozen tot speler van de wedstrijd.