Sam Roelen was weer trefzeker in deze wedstrijd. |
Sam Roelen was weer trefzeker in deze wedstrijd. | Foto: Paul Lichtenbeld

FC Oegstgeest makkelijk langs Sporting Leiden

De wedstrijd van afgelopen zaterdag tussen FCO en Sporting Leiden kenmerkte zich vooral door twee opvallende momenten. Verder verliep de wedstrijd zoals te voorspellen was met groot overwicht van FC Oegstgeest en veel doelpunten. Het eerste moment was een geweldige redding van de Sporting Leiden keeper Sem Ouwerkerk bij een bijna onhoudbare penalty van Mario Gianfiglio. De tweede was een prachtige aanval, een lob van Daan van Moorsel als pass in de zestien naar Mario Gianfiglio die op zijn beurt prachtig afmaakte. Met één tegendoelpunt in blessuretijd van Sporting Leiden leverde de wedstrijd een eindresultaat van 5-1 voor FC Oegstgeest en de terugkeer op de tweede plek in de ranglijst.

De wedstrijd begon wat later omdat de KNVB verzuimd had om voor een vervanger te zorgen voor de aangestelde scheidsrechter die had afgezegd.

Het eerste doelpunt viel al na twee minuten. Sam Roelen profiteerde van een foutje van de Sporting Leiden keeper. Iets later kon de doorgebroken Mario Gianfiglio de stand verdubbelen maar door goed storend werk van keeper Sem Ouwerkerk kon hij de 2-0 niet laten noteren.

In het eerste kwartier kon Sporting Leiden niet echt gevaarlijk worden. Ook iets later niet toen de verdediging van FC Oegstgeest achterin toch wat foutjes ging maken.

Halverwege de eerste helft kreeg Daan van Moorsel een mooie steekpass. Helaas ontbrak op dat moment de controle. Vlak daarna kreeg Mario Gianfiglio de kans om via een penalty te scoren. De goed fluitende scheidsrechter Jan Haasnoot besloot tot de penalty omdat Joshua Overvliet in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. Mario schoot de penalty krachtig en onhoudbaar in de rechterhoek. Maar met een katachtige sprong wist de keeper Sem Ouwerkerk de inzet corner te werken. Jari de Vries wist de corner alsnog achter doelman Sem Ouwerkerk te werken (2-0).

Beide teams gingen de kleedkamer in met een 3-0 stand na een aanval uit het boekje. Met een lob in het strafschopgebied bediende Daan van Moorsel Mario Gianfiglio. Hij maakte vervolgens keurig af.

Kevin Driessen en Joshua Overvliet bleven na de rust in de kleedkamer. Zijn werden vervangen voor respectievelijk Timo Lichtenbeld en Joey Driessen. Met de 3-0 voorsprong was de wedstrijd eigenlijk wel een beetje gespeeld. De snelheid ging er bij beide teams wel een beetje uit.

Na een uur spelen viel de 4-0, met Yannick van der Meel als doelpuntenmaker. En halverwege de tweede helft de 5-0, Daan van Moorsel verzilverde een corner.

Tegen het einde van de wedstrijd keurde de scheidsrechter nog twee doelpunten af in verband met een handsbal en een buitenspelpositie.

Vlak voor tijd wist Sporting Leiden toch nog tot scoren te komen, eindstand (5-1).

Met deze 3 punten én de resultaten van de andere wedstrijden doet FC Oegstgeest goede zaken. FC Oegstgeest neemt nu de tweede plek in de ranglijst weer in met vier punten achter op koploper Teylingen. Volgende week speelt FC Oegstgeest uit tegen Teylingen om 15.00 uur. Dé kans dus om tot één punt verschil te naderen.