Hilde Warmerdam gaat 26-20 scoren.
Hilde Warmerdam gaat 26-20 scoren. Foto: Wim van Tuijl

Na nederlaag neemt Fiks sterke revanche op Wageningen

Fiks heeft afgelopen zaterdag revanche genomen op Wageningen, waartegen in de vorige ontmoeting de enige nederlaag dit zaalseizoen werd geleden. Na het eindsignaal stond er 28-23 als eindstand op het scorebord.

De publieke opkomst was groot en de sfeer geweldig. Ook burgemeester Emile Jaensch en wethouder Tim van Tongeren bevonden zich onder het publiek. De fanatieke aanhang (F-site) liet zich nadrukkelijk horen.

Aan elkaar gewaagd

Alleen in het prille begin had de tegenstander een voorsprong (0-1). De scorend productieve spelers Hilde Warmerdam en Mart Hortensius veroverden voor Fiks de voorsprong. “Wageningen heeft een goed team en kan uitstekend verdedigen”, verklaarde trainer Bas Harland. Dit was zijn antwoord op de vraag waarom de opponent goed in de wedstrijd bleef en Fiks er niet in slaagde om vroegtijdig een groter gat te slaan dan hooguit drie punten. Wageningen bleef mee scoren. Na 12-9 door topscoorder Melissa Heijne liep de tegenstander in tot 13-12 vlak voor rust. Op 2 seconden voor het verstrijken van de eerste helft benutte Hilde Warmerdam een strafworp. Rust 14-12.

De vraag of juist genoemde benutte strafworp een mentaal tikje voor Wageningen zou kunnen zijn, durft Bas niet al te nadrukkelijk te bevestigen. “Het zou kunnen als ik kijk naar de eerste acht minuten van de tweede helft, waarin Fiks de wedstrijd een definitieve wending gaf.” Met name de dames zetten in scorend opzicht hun stempel op de wedstrijd.

Scores

In genoemde fase scoorden Melissa Heijne (4), Michelle Rozenbroek (2). Daarnaast was ook Mart Hortensius (2) productief. De stand ging naar 22-15. De thuisploeg moest wel verdedigend scherp blijven. Met nog zeventien minuten te gaan, kan veel gebeuren. Wageningen kwam terug tot 22-18. Voor Fiks dus een wake up call. Op tijd pakte Fiks het scoren weer op vormde de tegenstander geen bedreiging meer voor de uiteindelijke 28-23 zege. Scores: Melissa Heijne (6), Michelle Rozenbroek, Hilde Warmerdam en Mart Hortensius (allen 5), Jan Anholts (3), Kelsey Heijne en Youp Coli (ieder 2).
Komende zaterdag speelt Fiks de kampioenswedstrijd tegen SCO in Wolvega.