Afbeelding
Foto: Jan van der Lubbe Sportfotografie

Belangrijke winst voor ASC in derby tegen voetbalclub Lugdunum

Sport

ASC heeft een belangrijke driepunter behaald met een zege op het Leidse Lugdunum. Het is een belangrijke stap om in de race te blijven voor een eindklassering bij de eerste acht.

ASC begon met dezelfde aanvallende scherpte en inzet als vorige week tegen Soccer Boys waar verrassend van werd gewonnen. Met name in de eerste twintig minuten speelde de wedstrijd zich af op de helft van Lugdunum. Rond minuut vijf kreeg Thomas Schellingerhout een grote kans na een hoekschop. De doelman kon de inzet met veel moeite verwerken en de openingstreffer voorkomen. Dit lukte niet in de elfde minuut. Een afvallende bal werd door genoemde speler achter de verdediging van de tegenstander geplaatst en Alex Iliopoulos was twee verdedigers te slim af en schoot de bal in het doel. Daarna volgden nog kansjes voor Timme van Rooyen en Winne Meijer. Lugdunum kwam daarna beter in het spel en zette druk naar voren, op zoek naar de aansluitingstreffer. Een kwartier voor tijd kreeg de tegenstander een vrije trap net buiten de zestien meter. Hieruit zou de grootste kans voor de Leidse formatie ontstaan. Doelman Max van Wijk kon de inzet met moeite keren, maar gaf wel een rebound weg. De bal ging naast het doel. Achteraf was die poging in buitenspelpositie.

Lugdunum had de wil om in de tweede helft alles te geven om alsnog met enig resultaat uit Oegstgeest te vertrekken. Geregeld was de tegenstander voorin te vinden, maar kon weinig creëren. De thuisploeg speelde geregeld op de counter, waarbij het met name de snelle Lars Valkcx in stelling wilde brengen. Dit laatste kwam niet goed uit de verf, waardoor de genadeslag voor Lugdunum uitbleef. In de slotfase kreeg Max van Wijk nog een gericht afstandsschot te verwerken. De voorsprong bleef voor ASC behouden en bleek na het slotsignaal drie kostbare punten waard.

Ranglijst

Stefan Kraaijvanger sluit af: “Zes punten uit de laatste twee wedstrijden is een prachtig resultaat. In deze fase van de competitie en de huidige positie op de ranglijst zijn punten heel belangrijk. Net zoals vorige week: een prima teamprestatie”, besloot hij.

Uit de krant

Uit de krant