Coronavirus velt korfbalcompetitie | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
De tweede helft van de veldcompetitie voor korfbal in Nederland, die van half april tot half juni zou duren, wordt niet gespeeld. Net als het restant van de zaalcompetitie. | Archieffoto
De tweede helft van de veldcompetitie voor korfbal in Nederland, die van half april tot half juni zou duren, wordt niet gespeeld. Net als het restant van de zaalcompetitie. | Archieffoto (Foto: Wim van Tuijl)

Coronavirus velt korfbalcompetitie

  Sport

Het coronavirus heeft ook grote invloed op de sport. Dagelijks volgen updates over allerlei grote sportevenementen die worden afgeblazen of verplaatst. Ook competities worden platgelegd. Soms voor het gehele seizoen. De basketbal league en de waterpolocompetitie zijn hiervan representatieve voorbeelden. Het Koninklijke Nederlandse Korfbal Verbond heeft nu duidelijk gekozen om gezondheid te laten prevaleren boven sportbeoefening en verdere verspreiding te voorkomen. Dit betekent dat het restant van de zaalcompetitie niet wordt uitgespeeld. Dit besluit geldt ook voor de tweede helft van de veldcompetitie, die van half april tot half juni zou duren.

Het gevolg hiervan is dat ook voor de Oegstgeester korfbalvereniging Fiks de competitie per heden is beëindigd. Een triest maar begrijpelijk besluit. Zeker voor de spelers is een vroegtijdige beëindiging een teleurstelling, maar dit geldt ook voor de vele toeschouwers. 

Het gebruikelijke nieuws over Fiks zal voor wat betreft de competitie pas begin september weer verschijnen.

(Wim van Tuijl)


Extra aanpassingen dienstregeling Arriva Zuid-Holland Noord 

Vanwege het coronavirus en de maatregelen die door de overheid hiervoor zijn genomen, heeft vervoerder Arriva momenteel minder personeel én minder reizigers. Het maatschappelijk belang van openbaar vervoer is groot. "Wij proberen en willen onze reizigers zo lang mogelijk van dienst zijn. Tenslotte vervoeren we ook dagelijks reizigers die werkzaam zijn in vitale sectoren. Juist nu is het extra belangrijk dat deze medewerkers kunnen werken."


Hieronder het overzicht van de extra aanpassingen in de dienstregeling zoals die voor Zuid-Holland Noord gelden.

Vanaf zaterdag 28 maart en opvolgende zaterdagen:

De frequenties zijn op veel lijnen lager dan normaal. Daar waar dit leidt tot te veel reizigers en de 1,5 meter afstand-richtlijn hierdoor niet in stand gehouden kan worden, versterken wij ritten op basis van meldingen van chauffeurs en reizigers.

 • De eerste rit vertrekt in de meeste gevallen later dan normaal.
 • De laatste rit op zondag vertrekt soms vroeger dan normaal.
 • Op lijn 295 rijdt Arriva samen met Syntus de zaterdagdienstregeling.
 • Lijn 800 rijdt niet meer tussen Leiden en Zoetermeer.

Vanaf maandag 30 maart en opvolgende werkdagen:

De frequenties zijn op veel lijnen lager dan normaal. Daar waar dit leidt tot te veel reizigers en de 1,5 meter afstand-richtlijn hierdoor niet in stand gehouden kan worden, versterken wij ritten op basis van meldingen van chauffeurs en reizigers.

 • De eerste reismogelijkheid blijft ongeveer op hetzelfde tijdstip is als normaal.
 • De laatste ritten vertrekken soms vroeger dan normaal.

Verdere aanpassing van de lijnvoering ten opzichte van een normale werkdag (alle eerdere wijzigingen blijven gelden):

 • Lijn 175 Gouda – Rotterdam Alexander: alle ritten rijden tot metrostation Nesselande.
 • Lijn 187 Leiden – Heineken: de korte ritten Leiden – Zoeterwoude vervallen, reizigers kunnen als alternatief hiervoor met lijn 7 reizen
 • Lijn 221 Noordwijk – Leiden: deze sneldienst rijdt niet meer, reizigers kunnen gebruik maken van lijn 20 of 21.
 • Lijn 247 Nieuwveen – Alphen aan den Rijn: deze sneldienst rijdt niet meer, reizigers kunnen gebruik maken van lijn 147.
 • Lijn 292 Krimpen a/d Lek – Rotterdam Capelsebrug: deze sneldienst rijdt niet meer, reizigers kunnen gebruik maken van lijn 194 of lijn 295.
 • Lijn 295 Rotterdam Capelsebrug - Schoonhoven - Utrecht: op deze lijn wordt samen met Syntus de zaterdagdienstregeling gereden.
 • Lijn 383 Krimpen aan den IJssel - Den - Haag: in de spits rijdt deze lijn niet meer door naar Den Haag maar eindigt op station Lansingerland. Reizigers kunnen hier overstappen op de lijnen 380/381, op de trein of op Randstadrail lijn 4.
 • Lijn 385 Den Haag – Sassenheim: Deze lijn rijdt alleen op het traject Noordwijk-Sassenheim. Reizigers naar Den haag kunnen reizen met lijn 90 of met de trein vanaf station Sassenheim of station Leiden.

 
Reisinformatie

De aangepaste dienstregeling is zichtbaar in alle reisplanners en ook opvraagbaar bij arriva.nl. Daarnaast kunnen reizigers de vertrektijden ook op de halte raadplegen. Voor meer informatie over de aangepaste dienstregeling verwijzen we je naar de website www.arriva.nl/corona.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>