De Vos blijft op De Voscuyl | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Lodewijk Bloemzaad krijgt een vrije trap mee waaruit een doelpunt zal worden gescoord. | Foto lichtenbeldfoto.nl
Lodewijk Bloemzaad krijgt een vrije trap mee waaruit een doelpunt zal worden gescoord. | Foto lichtenbeldfoto.nl (Foto: Paul Lichtenbeld)

De Vos blijft op De Voscuyl

  Sport

Komende zaterdag gaat het voetbalseizoen 2019-2020 van start. Dat gebeurt volgens traditie met het bekertoernooi. Alle teams spelen in een poulefase voor de winst in de poule. De eerste teams trappen af om 08.30 uur terwijl de laatste teams hun thuiswedstrijd nog om 18.00 gaan beginnen.

Voor de heren en vrouwenselectie was het afgelopen zaterdag, 24 augustus, al een belangrijke dag. De vrouwen van FC Oegstgeest speelden een oefenwedstrijd tegen de selectie van de amateurs van Sparta Rotterdam. In een alleraardigste wedstrijd deden de teams niet veel voor elkaar onder. Er werd door beide teams vol op de aanval gespeeld. Toch leverde dat uiteindelijk maar één doelpunt op dat werd gescoord door FC Oegstgeest. De vrouwen maakten uiteindelijk ook de meeste aanspraak op deze 1 - 0 door een prachtig doelpunt van Nerissa Franken.

Tegelijkertijd werd er op het sportpark een onderling zeven tegen zeven toernooi gespeeld door de lagere senioren elftallen van FC Oegstgeest. Het komende seizoen voetballen er bij FC Oegstgeest twaalf senioren heren- en drie senioren vrouwenteams. Duidelijk was dat de heren nog niet allemaal conditioneel op orde zijn. Veel teams waren bovendien nog niet compleet.
Het toernooi werd gewonnen door de heren van FCO 6, gevolgd door FCO 5, FCO 11 en de FCO-veteranen.

Vossencup

Aan het einde van de middag stroomde de Voscuyl vol voor de tweede editie van de Vossencup. Het vorig jaar in gang gezette onderlinge treffen tussen de selectieteams van ASC en FC Oegstgeest kan nu al bogen op een grote publieke belangstelling. De wedstrijd om de Vossencup wordt gespeeld op de laatste zaterdag voor de start van het bekervoetbal. Het initiatief is gekomen van ASC dat bij de opening van het nieuwe complex van FC Oegstgeest een heuse vos ter beschikking stelde. De Vos is de inzet voor het jaarlijkse treffen. De winnaar van de wedstrijd mag de opgezette vos een jaar op de schouw zetten en moet de volgende editie van de wedstrijd organiseren. De eerste editie werd gespeeld bij ASC en gewonnen door FC Oegstgeest.
Onder grote publieke belangstelling werd door de heren, ondanks de warmte, een alleraardigste wedstrijd voorgeschoteld. Goed, beide selecties zijn nog niet compleet. Het is ook volstrekt onduidelijk hoe de verhouding is tussen het zondag- (ASC) en zaterdag (FC Oegstgeest) voetbal.
Beide ploegen brachten een jonge selectie in het veld. Het was ASC dat al snel het eerste doelpunt scoorde. En hoewel dat niet voor iedereen duidelijk was telde het doelpunt niet, er was sprake van buitenspel. Daarna was het toch FC Oegstgeest dat de eerste geldige treffer aantekende. Tim Bakker slalomde langs de achterlijn en gaf Lodewijk Bloemzaad (terug uit Amerika) een niet te missen kans(1-0).

Nog in de eerste helft verdubbelde Bob den Hollander de marge tot 2 - 0. En toen diezelfde Den Hollander ook nog 3 - 0 maakte was het duidelijk: De Vos blijft nog een jaartje op de Voscuyl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>