Scyllareserves te sterk voor Pecos | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Ibrahim Yildizlar was dicht bij twee zeges voor tafeltennisvereniging Pecos.
Ibrahim Yildizlar was dicht bij twee zeges voor tafeltennisvereniging Pecos. (Foto: Henk van Gijzen)

Scyllareserves te sterk voor Pecos

  Sport

Het ging afgelopen weekend behalve om de strijd tegen degradatie ook om een flinke portie regionaal prestige. Helaas kwamen de mannen van Pecos er zaterdag niet echt aan te pas tegen Scylla 2 en staan ze nu stevig onderaan in de eerste divisie.

De Leidenaars hadden in Thomas Benit de sterkste speler van deze poule maar weer eens van stal gehaald. Hij is de nummer 27 van Nederland en was ook nu met drie overtuigende enkelspelzeges, naast een zwaarbevochten dubbelspel, goed voor vier Leidse punten. Pecos had in de andere duels kansen. Ibrahim Yildizlar kwam bijvoorbeeld 2-0 voor tegen Joost van Santen, maar moest zich drie games later toch gewonnen geven. Overigens had Yildizlar wel een zwaarbevochten zege geboekt in zijn eerste partij. Daarin was hij met 3-2 te sterk voor Michiel van Dijk, zoals ook Elwin Huiden met dezelfde cijfers tegen diezelfde Van Dijk zegevierde. De jongste Pecosser Tim Gras beleefde een middag om snel te vergeten: drie 3-0 nederlagen. De teamuitslag van 8-2 biedt ook al geen troost, want Pecos staat al tien punten achter op de veilige vierde plek. En dat met komende zaterdag het bezoek van koploper Tempo Team voor de boeg.
Team 2, een jaar geleden nog in een heroïsche strijd de meerdere van Scylla 2 en dus een half jaar eerder gepromoveerd naar de eerste divisie, doet in de lopende competitie volop mee. Maroun Nader, Paul Kruijt en Jop van der Wiel haalden drie punten uit het duel met aanstaand kampioen Hilversum. Ze zijn in de race om de plaatsen twee tot vijf. Zaterdag treffen ze The Victory, dat in de heenwedstrijd nog met 7-3 te sterk was. Precies die vier punten zijn het huidige verschil op de ranglijst.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>