Logo oegstgeestercourant.nl
Ajax Cricket Dames 1. | Foto Website ASC
Ajax Cricket Dames 1. | Foto Website ASC (Foto: ASC)

Dames Ajax cricket op koers voor landstitel

  Sport

Het damesteam van Ajax heeft in de play-offs een belangrijke stap gezet in de richting van de landstitel. In de reguliere competitie was het damesteam op de vierde plaats geëindigd; net genoeg voor deelname aan de play-offs voor de landstitel. Dragende speelster in de reguliere competitie was de uit Australië gehaalde Amy Yates. Zij heeft als coach en speelster een flink stempel op de prestaties van Ajax gedrukt door onder meer enkele century's te slaan. (Dat wil zeggen 100 runs of meer door één en dezelfde persoon).


De eerste play-off was tegen VCC, nota bene de ploeg die in de competitie geen enkele maal had verloren en torenhoog favoriet was voor de landstitel. Ajax stuntte afgelopen zaterdag door juist van de Voorburgse tegenstander te winnen. Amy Yates was ditmaal minder op dreef, maar haar teamgenoten namen het heft in handen. Battend kwamen de ladies tot 137 voor het verlies van 5 wickets. Margreet Simpelaar (35) had met Jolien van Vliet (19) een uitstekend partnerschip. Ook Julie v.d. Luijt schreef 15 runs op haar naam. Het fielden van VCC was van slechte kwaliteit. In totaal gooiden de werpsters van VCC 40 wides en 7 no balls. Dit betekende 47 runs extra; een substantieel deel van de 137. VCC kon vervolgens aan bat niet op tegen de sterk bowlende Ajax dames. Julie v.d. Luijt onderscheidde zich met het uit krijgen van drie speelsters voor het verlies van 7 runs. Ook Eugenie van Leeuwen (2 voor 14), Amber de Groot en Amy Yates pakten wickets. VCC 120 all out. Nog twee ontmoetingen scheidden Ajax van het landskampioenschap.
Jammer is wel dat het dames cricket decimeert. Waren er ooit 32 teams, nu zijn dit er nog maar 7; dus is er slechts één klasse.


Ajax 1 kansloos tegen koploper Ghaudi Feyenoord

Ajax kon aan bat geen vuist maken tegen de koploper. Het Rotterdamse team fieldde sterk en toonde dat door negen batsmen van Ajax uit te vangen. De werpers waren minder op dreef: 23 wides/no balls. Dit betekende een substantieel deel van de uiteindelijke 92 runs waarvoor Ajax all out was. Dit totaal was geen probleem voor de kampioenskandidaat. Bij 18 runs had Ajax enig perspectief toen er 2 man uit waren, maar de running rate liep snel op. Na 25 over passeerde de tegenstander het totaal van Ajax.

Meer berichten