Ajax cricket herstelt zich in Delft tegen nummer twee van de ranglijst | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Archieffoto Willemien Timmers
Archieffoto Willemien Timmers

Ajax cricket herstelt zich in Delft tegen nummer twee van de ranglijst

  Sport

Na enkele nederlagen op rij heeft Ajax zich op zondag 5 augustus in Delft tegen nummer twee van de ranglijst, Concordia, goed hersteld.

Dit was zeker nodig na de vervelende nederlaag vorige zondag tegen VVV 2, waarbij de tegenstander onreglementair won; een resultaat dat nu bij de Cricketbond aanhangig is gemaakt. In Delft stond Ajax als een team met zelfvertrouwen en een wil om te winnen.

De thuisclub ging als eerste batten. Aan Ajax de taak om het totaal van Concordia zo laag mogelijk te houden. Het viel te verwachten dat dit een moeilijke missie ging worden en uiteindelijk zou de formatie uit Oegstgeest moeten toezien dat er een target van 210 runs zou ontstaan. Met name coach Liam Scammel (4 wickets voor 40 runs) en Mohsin Kahn (3 wickets voor 42 runs) waren verantwoordelijk voor het uitgaan van de batsmen. Een flinke uitdaging voor Ajax om dit totaal te overtreffen. De batting inninx van Ajax startte beroerd. Sunil Lamba verloor al snel zijn wicket. Een goed herstel volgde. Thomas Milde maakte 23 runs, waarna Liam Scammell (68) met Nisha Siriwardana (20) en later met Himanshu Paliwal (18) gedegen partnerships opbouwde. De ontmoeting bleef spannend, want pas in de één na laatste over ging Ajax over het totaal van Concordia heen; dankzij een gedegen batting inninx van Muzamal iqbal (26).
Komende zondag komt koploper Ghaudia uit Rotterdam op bezoek op de Overveerpolder.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>