Ajax cricket laat punten aan PSV | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Het is Ajax niet gelukt een keer te brengen in de nederlagenreeks van afgelopen weken. | Archieffoto Willemien Timmers
Het is Ajax niet gelukt een keer te brengen in de nederlagenreeks van afgelopen weken. | Archieffoto Willemien Timmers

Ajax cricket laat punten aan PSV

  Sport

Het is Ajax afgelopen zaterdag niet gelukt een keer te brengen in de nederlagenreeks van afgelopen weken. In Eindhoven ging de ontmoeting tegen het hoger op de ranglijst geklasseerde Eindhovense formatie verloren. De competitie is echter nog jong en captain Sunil Lamba vertelde na een team meeting dat er volop vertrouwen in de ploeg zit om een wending in de negatieve reeks te brengen. Zeker als de competitie vanaf komende week van de zaterdag naar de zondag verhuist. "Nu missen we spelers, maar op zondag kan over een bredere selectie worden beschikt."
Tegen PSV besloot Ajax na de gewonnen toss om eerst te gaan batten. Het werd geen echt succes. Oorzaak was een zeer sterke bowler aan PSV-zijde die vijf man van Ajax uitkreeg en daarvoor slechts 19 runs tegen had. Sunil Lamba (51 runs) en Thomas Milde (16 runs) vormde een goed battingduo. De meeste teamgenoten konden de positieve trend niet voortzetten. Ook Liam Scammell, normaliter de topscorer, kon dit keer niet het verschil maken. Opvallend was de bijdrage van Troy Pickard-Taylor, die na 93 voor 7 Ajax nog op 131 all out zette. Bij de slagbeurt voor PSV leek Ajax aanvankelijk als behalve kansloos. Tegenover 40 runs stond er 4 man uit op het scorebord. Hoop op een stunt verdween geleidelijk zienderogen toen de volgende batslieden van PSV hun stempel op het scoreverloop gingen zetten. Na 30 overs werd het totaal van Ajax voor het verlies van 5 wickets overschreden.
Ajax staat bescheiden op de achtste plaats, maar weet nog twee ploegen onder zich: VVV2 en Hercules. Dit zijn wel de posities waarop je eind van het seizoen niet wilt staan. Kortom, Ajax heeft alle kansen in eigen hand om het debuut in de eerste klasse te continueren.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>