Uitverkochte zaal voor OegstLeest | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
De grote belangstelling voor OegstLeest laat zien dat er behoefte is aan mooie culturele evenementen in Oegstgeest.
De grote belangstelling voor OegstLeest laat zien dat er behoefte is aan mooie culturele evenementen in Oegstgeest. (Foto: Wil van Elk)

Uitverkochte zaal voor OegstLeest

  Cultuur

Het was een groot succes: de eerste editie van het culturele evenement OegstLeest op zondag 13 januari in Dorpscentrum Oegstgeest.

De aanwezigen in de uitverkochte zaal - grote opkomst dus - kregen waar voor hun geld. Ze genoten van muziek en zang van Lizzy Ossevoort, Maurits den Hollander, Baer Traa, Sven Rozier en Babeth van der Zalm.
Ook kwamen lokale schrijvers aan het woord, en werden gedichten voorgedragen. Daarnaast droegen de drie winnaars van de gedichtenwedstrijd van Dorpsmarketing Oegstgeest (Joelle Lieftink, Marie José de Groot en Willem de Bondt) hun maaksels voor. De gedichten staan op speciale boekenleggers.
Het kunstwerk 'Levensloop' van de Oegstgeestse Lizzy Kaat uit Oegstgeest blijft voorlopig in de grote zaal van het Dorpscentrum hangen
De grote belangstelling voor OegstLeest laat zien dat er behoefte is aan mooie, gevarieerde culturele happenings in ons geestdorp.
Sven Rozier, die het evenement samen met de Rijnlandse Boekhandel op poten zette, is daags na de happening nog steeds aan het nagenieten. "Wat een opkomst zeg! We zijn super trots. En ondertussen ben ik alweer bezig met de nieuwe editie van 8 maart. Het was spannend om OegstLeest te organiseren, maar heel bijzonder voor een zo gevarieerd publiek op te treden. En mooi dat we dit met zijn allen gedaan hebben. Dit bewijst maar weer dat kunst en cultuur mensen samenbrengen."

Op 8 maart zal een tweede editie van OegstLeest plaatsvinden. Deze editie staat in het teken van de Boekenweek. "Wij zijn zeer verheugd om daar de internationale top van de jazzmuziek te kunnen presenteren! Niemand minder dan Alexander Beets zal samen met Licks and Brains OegstLeest muzikaal omlijsten", aldus een trotse Sven Rozier. Ook René Koek van de Rijnlandse Boekhandel is bezig met het boeken van mooie schrijvers. (WT)

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>