12 januari OegstLeest: 'Een zondagmiddag puur genieten' | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Organisatoren René Koek en Sven Rozier (uiterst links en rechts) met in hun midden de drie deelnemende schrijvers.
Organisatoren René Koek en Sven Rozier (uiterst links en rechts) met in hun midden de drie deelnemende schrijvers.

12 januari OegstLeest: 'Een zondagmiddag puur genieten'

  Cultuur

Komende zondag, 12 januari, vindt er in Dorpscentrum Oegstgeest een uniek evenement plaats: OegstLeest. "We hebben er enorm veel zin in", zegt Sven Rozier, die de middag samen met de Rijnlandse Boekhandel organiseert. "Bezoekers kunnen genieten van lokale musici, kunstenaars, schrijvers, acteurs en dichters in een ontspannen setting."

Sven is enthousiast, en terecht. Het programma dat hij samen met de boekhandel in elkaar heeft gezet, is boeiend van begin tot eind. "Van drie tot half zes hebben we tweemaal een programma van een uur op het podium in een DWDD-achtige setting. Mensen kunnen genieten van muzikaal toptalent als Lizzy Ossevoort, Maurits den Hollander, Baer Traa en mijzelf. Ook zal Babeth van der Zalm een eigen kleinkunstperformance neerzetten." Daarnaast dragen de Oegstgeester schrijvers Inge de Bever, Ronald de Costa en Fik Meijer voor uit eigen werk, en worden zij geïnterviewd.

Dorpsmarketing Oegstgeest zal tijdens OegstLeest een presentatie geven van de aftrap van Schrijversdorp 2020. Ook zullen zij de eerste drie boekenleggers van de door hen georganiseerde gedichtenwedstrijd presenteren.

In de zaal is ook het afstudeerproject te bewonderen van Lizzy Kaat uit Oegstgeest. Zij is recent afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam.

Aanjager en jazzmuzikant Sven Rozier (28) groeide op in Oegstgeest. Na de Joris Witteschool en het Visser 't Hooft Lyceum volgde hij de conservatoriumopleiding in Rotterdam. "Van jongs af aan heb ik gedrumd bij Machiel Verhaar. Op het Visser speelde ik in schoolbandjes, en al tijdens mijn middelbare schooltijd was ik deel van een 'jonge-talentenklas' van het Conservatorium van Amsterdam." Hij moedigt alle Oegstgeestenaren aan om aanstaande zondag te komen genieten in het Dorpscentrum. "Voor maar tien euro kun je bij heerlijke muziek even helemaal wegdromen en luisteren naar boeiende schrijvers en prachtige gedichten. Dit alles in een unieke clubsfeer. De mix van meerdere kunstdisciplines maakt OegstLeest uniek in de regio." De jonge muzikant geniet ervan mensen uit verschillende kunst- en cultuurdisciplines met elkaar te verbinden. "Ik wil graag podia creëren voor beroepskunstenaars. Zij verdienen het om gehoord te worden." OegstLeest is een mooie manier om de zondagmiddag door te brengen. "Kom gezellig luisteren en genieten!"

Op 8 maart zal een tweede editie van OegstLeest plaatsvinden. Deze editie staat in het teken van de boekenweek. "Wij zijn zeer verheugd om daar de internationale top van de jazzmuziek te kunnen presenteren! Niemand minder dan Alexander Beets zal samen met Licks and Brains OegstLeest muzikaal omlijsten", aldus een trotse Sven Rozier.

OegstLeest • Zondag 12 januari • 15.00 - 17.30 uur • Dorpscentrum Oegstgeest • Tickets 10,- via Oegstleest.nl / Rijnlandse Boekhandel.

(Willemien Timmers)

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>