Ontmoet Thomas Rueb - Schrijver van 'Laura H.' | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl

Ontmoet Thomas Rueb - Schrijver van 'Laura H.'

  Cultuur

Van Thomas Rueb (1986), geboren en getogen in Oegstgeest, verscheen op 15 november zijn eerste boek: Laura H., Het kalifaatmeisje uit Zoetermeer, dat inmiddels al aan een tweede druk toe is.

Zondag 9 december komt Thomas naar de Rijnlandse Boekhandel voor een Ontmoet & Groet met Oegstgeest.

NRC-journalist Thomas Rueb kreeg 'het verhaal van het decennium' in zijn schoot geworpen - een mailtje in zijn inbox, zo meldt de website van zijn uitgever Das Mag Publishers. Het mailtje kwam van de vader van Laura H.: de bekendste IS-ganger van Nederland. Hij wilde zijn kant van het verhaal vertellen.

Voor veel Oegstgeestenaren is Thomas geen onbekende. Hij voetbalde bij ASC, tenniste bij OLTC, bezocht basisschool Oudenhof-Bokkesprong en behaalde zijn TTO-gymnasium-diploma op het Rijnlands Lyceum.
Daar bleek al dat hij goed kon schrijven: Hij won de prijs voor het beste profielwerkstuk.

Thomas Rueb vertelt het hele indringende verhaal van Laura H. en belicht de zaak van alle kanten. Het resultaat is een indrukwekkend boek dat soms leest als een thriller en een onthutsende kijk geeft in de wereld van ontsprong, fanatisme en IS.

Het boek en de auteur waren vorige week volop in het nieuws en nu dus op 9 december van 14.00 tot 16.00 te ontmoeten bij de Rijnlandse Boekhandel.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>