Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Lief en Leedbijeenkomst maandag 15 april

Algemeen

In Oegstgeest zijn een heel aantal Lief & Leedstraten. Een mooie manier om burencontact aan te moedigen en lief en leed te delen met elkaar. Op maandag 15 april tussen 19.30 en 21.00 uur komen de ‘gangmakers’, dat zijn de straatgenoten die een potje beheren, bij elkaar. 

“Nieuwe buren voelen zich erg gezien omdat er direct een kleine attentie vanuit de straat is”. En “deze straatgenoot is erg alleen, we zorgen dat we geregeld even bij haar binnenlopen om te vragen hoe het met haar is. Als de situatie verslechterd zijn we er op tijd bij om te kijken wat we als straat kunnen doen of we schakelen andere hulp in.” Dit zijn kleine voorbeelden van hoe gangmakers hun rol beschrijven. De gangmakers zijn enthousiast te zien hoe onderling contact de straat versterkt: “Mensen die al 20 jaar in dezelfde straat wonen en elkaar nu pas spreken bij een buurtborrel”.

De bijeenkomst is in de Haeswijkzaal aan de President Kennedylaan 141 (bekend als recreatiezaal van Radius). Iedereen is welkom om langs te komen en kennis te maken met Lief & Leedstraten. Graag vooraf aanmelden bij Sietske Steenbergen: sociaalmakelaar@oegstgeest.nl of 06 83079884. Meer informatie over de Lief & Leedstraten: www.oegstgeest.nl/liefenleed.

Uit de krant

Uit de krant