Afbeelding

Bollenasiel weer open bij Dorpscentrum en volkstuin

Algemeen

Iedereen kan zijn uitgebloeide bloembollen weer inleveren bij het bollenasiel. De Oegstgeester volkstuinvereniging onderhoudt al enkele jaren een bollenasiel en vanwege het grote succes is dat ook nu weer opengesteld. 

In een bollenasiel verzamel je uitgebloeide bollen (potjes) die in huis of tuin hebben gestaan. Deze bollen worden door de tuinders van de Oegstgeester volkstuinvereniging verzorgd om volgend jaar weer op een nieuw plekje te bloeien. Op deze manier wordt voorkomen dat de bollen als een bos uitgebloeide bloemen worden weggegooid.

Het bollenasiel is al enkele jaren een groot succes. “We hebben kratten vol bollen gekregen en die hebben we in september kunnen uitdelen, zodat mensen die op Burendag in september konden poten om hun buurt op te fleuren. Dat willen we dit jaar herhalen”, aldus een vertegenwoordiger van de volkstuinvereniging. 

Op 6 april wordt het bollenasiel weer officieel geopend. De kisten zijn nu geplaatst bij het Dorpscentrum aan de Lijtweg 9, de Soek, Endegeesterstraatweg 1A, en bij het Praathuis op het Volkstuincomplex aan de van Cuycklaan 32.

“Daarin willen we graag de uitgebloeide narcissen, hyacinten, blauwe druifjes, krokussen en irissen (liefst in een potje) ontvangen. Deze bollen doen het prima in een volgend seizoen. Tulpen zijn minder geschikt en die hoeven daarom niet ingeleverd te worden.”

Uit de krant

Uit de krant