Rick en Rob Heemskerk kijken uit naar de 37e Heemskerk Poldercross. | Foto Willemien Timmers
Rick en Rob Heemskerk kijken uit naar de 37e Heemskerk Poldercross. | Foto Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

Zeer complete 37e Heemskerk Poldercross op zaterdag 22 juni

Algemeen

Op zaterdag 22 juni vindt voor de 37e maal de Heemskerk Poldercross plaats. Een zeer complete editie dit keer, mét spetterend midzomeravondfeest. Enthousiast laten Rob en Rick Heemskerk weten dat op 22 juni de ‘leukste coverband van Nederland’, B-Loose op het Boerhaaveplein komt optreden.

Door Willemien Timmers

De twee mannen hebben veel zin in deze nieuwe editie waarin ze eindelijk weer helemaal ‘los’ kunnen gaan. “Super dat we weer een echt feest op het plein kunnen geven. En B-Loose is echt de perfecte band om de hele avond door te feesten.”

Vanwege het Europees Kampioenschap en festiviteiten in de regio vindt de Heemskerk Poldercross dit jaar op een zaterdag plaats, terwijl dat in de afgelopen jaren altijd op een vrijdag was.

“We starten zoals gewoonlijk om 19.30 uur op het parkeerterrein bij het Groene Kerkje. Ook daar zal, net als op het water, weer gezellige muziek zijn”, laat Rob weten.

Na een modderige tocht door de Elsgeesterpolder gaan de honderden deelnemers via het Oegstgeesterkanaal en zijn oevers richting finish op de groenstrook bij het Boerhaaveplein.

“Nieuw is dit keer dat we bij de finish omkleedgelegenheid hebben zodat deelnemers prettig droge kleding kunnen aantrekken en dan lekker iets blijven eten totdat, na de prijsuitreiking, het feest op het plein begint”, vertelt Rick. “Bovendien kan men vanaf dit jaar zijn of haar tas bij de start inleveren en weer ophalen bij de finish.”

De ras-organisatoren zijn blij dat het feest na de Poldercross dit jaar weer in ere hersteld is. “We gaan van negen uur tot half één het Boerhaaveplein op een gezellige manier op zijn kop zetten. Daar hebben we ongelofelijk veel zin in!”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant