Afbeelding
Foto: pr

Verdachte van inbraak aangehouden

Algemeen

Een 30-jarige man uit Den Haag is dinsdag 5 maart omstreeks 06.30 uur aangehouden na een inbraak aan de Spaargarenstraat in Oegstgeest, zo melden de wijkagenten van Oegstgeest op Facebook.

De verdachte zit vast en zijn rol wordt verder onderzocht.
De woninginbreker werd op heterdaad betrapt. De melder hield de inbreker vast totdat de politie arriveerde en de verdachte aanhield.

Vanaf december zijn er in Oegstgeest vier woninginbrekers aangehouden. Dit komt mede door de alertheid van de bewoners en het aangeleverde beeldmateriaal. “Hiermee, in combinatie van sporenonderzoek van de forensische opsporing, komen we ook tot de identiteit van woninginbrekers”, laat de politie weten,

“Bel 112 als u ziet dat ergens wordt ingebroken. Bewoners weten zelf het beste wanneer iets niet pluis is in hun buurt. Een vreemde die bij huizen naar binnen gluurt, bijvoorbeeld. Of activiteiten bij een huis waarvan u weet dat de bewoners op vakantie zijn. Als u dan 112 belt, kan de politie misschien een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden. Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneer u getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal.”

Uit de krant

Uit de krant