Ivonne Janka en Sietske Steenbergen kijken uit naar alle ontmoetingen tijdens Café Dorpskracht. |
Ivonne Janka en Sietske Steenbergen kijken uit naar alle ontmoetingen tijdens Café Dorpskracht. | Foto: Willemien Timmers

Informatie over vrijwilligerswerk? Kom naar Café Dorpskracht

Algemeen

Van dinsdag 12 tot en met vrijdag 15 maart is heel Oegstgeest welkom bij Café Dorpskracht. Café Dorpskracht is de nieuwe naam van de vrijwilligers pop-upwinkel die jaarlijks in een winkel in de passage van Winkelcentrum Lange Voort plaatsvindt. “We hebben er weer heel veel zin in”, laten vrijwilligersmakelaar Ivonne Janka en sociaal makelaar Sietske Steenbergen weten. 

In Café Dorpskracht, ook dit jaar weer in het pand naast de Wereldwinkel, zal iedereen kunnen kennismaken met de vele vrijwilligersorganisaties die Oegstgeest rijk is, en hun vacatures kunnen bekijken. “Het zal dit jaar wat actiever zijn omdat er ook presentaties en voorstelrondes van de verschillende organisaties zijn. Op die manier kunnen inwoners van Oegstgeest op een interactieve manier met vrijwilligerswerk kennismaken. Zo kun je dagelijks om 11.00 uur ontdekken wat jouw unieke talenten zijn als vrijwilliger met een vaardigheidstest.”

Het pand zal volgende week ook dienstdoen als gezellige koffie-café om elkaar te ontmoeten.

“We zijn heel blij dat we het pand weer gratis mogen gebruiken van de eigenaar van het winkelcentrum, dat de SOEK het geheel gezellig inricht en dat ook Jottem meewerkt om iedereen van koffie en iets lekkers te voorzien”, vertelt Sietske.

“Er zijn echt heel veel verschillende vacatures te vinden in het café en op Dorpskracht.nl”, benadrukt Ivonne. “Wil je naast je werk of na je pensioen vrijwilligerswerk gaan doen? Kom je oriënteren.” Enthousiast vertelt zij dat er veel meer mogelijk is dan mensen denken. “Je kunt ook een korte klus doen als vrijwilliger. Daarbij hoef je je niet voor lange tijd vast te leggen. Maar kom langs! En red je dat niet kijk dan op www.dorpskracht.nl of neem contact met mij op. Vrijwilligerswerk geeft zoveel betekenis aan je leven!”

Café Dorpskracht wordt mede mogelijk gemaakt door Winkelcentrum Lange Voort, het Netwerk Vrijwillige Ondersteuning Oegstgeest en Dorpskracht.

Vier dagen lang staat de koffie klaar tussen 10.00 en 16.30 uur, ook voor zomaar een gezellig praatje.

Contact: vrijwilligersmakelaar@dorpskracht.nl, 06 32149647.

Programma workshops

Dinsdag 11.00 uur: Talententest met  JobHulpmaatje

Dinsdagochtend: Duofiets Fietsmaatjes aanwezig

Dinsdag 13.00 tot 14.30 uur: Kansenbord spel door SchuldHulpmaatje

Woensdag 11.00 uur: Talententest met JobHulpmaatje 

Woensdagmiddag: Demonstratie EHBO

Donderdag 11.00 uur: Talentenspel door Gemiva

Donderdagochtend: Duofiets Fietsmaatjes aanwezig

Donderdagmiddag: Kennismaking met Positieve Gezondheid door Scarabee

Vrijdag 10.00 tot 11.30 uur: Kennismaking met Hip Samen Leven

Vrijdag 11.00 uur: Talententest met JobHulpMaatje.

Uit de krant

Uit de krant