De kisten zijn op drie plekken geplaatst.
De kisten zijn op drie plekken geplaatst. Foto:

Het bollenasiel is weer open

Algemeen

Lente. Overal bloeien de bollen, misschien wel afkomstig uit het bollensiel. De Oegstgeester volkstuinvereniging beheert al enkele jaren een bollenasiel en vanwege het grote succes wordt het nu herhaald.

De uitgebloeide bollen (potjes) die in huis of tuin hebben gestaan worden verzameld en door de tuinders van de Oegstgeester volkstuinvereniging verzorgd om volgend jaar weer op een nieuw plekje te bloeien. Op deze manier wordt voorkomen dat de bollen als een bos uitgebloeide bloemen worden weggegooid.

Het bollenasiel was vorig jaar een groot succes. Er zijn kratten vol bollen verzameld en die zijn in september uitgedeeld, zodat mensen die op Burendag konden poten om hun buurt op te fleuren. Ook enkele scholen kregen bollen om hun plein op te fleuren. Dat wil de Oegstgeester volkstuinvereniging dit jaar herhalen.

De kisten van het bollenasiel zijn geplaatst bij het Dorpscentrum aan de Lijtweg 9, de gemeentewerf aan de Haarlemmerstraatweg 30 en bij het Praathuis op het Volkstuincomplex aan de van Cuycklaan 32.

‘Daarin willen we graag de uitgebloeide narcissen, hyacinten, blauwe druifjes, krokussen en irissen ontvangen. Deze bollen doen het prima in een volgend seizoen. Tulpen zijn minder geschikt en die hoeven daarom niet ingeleverd te worden’.

Voor vragen kun je contact opnemen met pr@ovv-volkstuin.nl.

Uit de krant

Uit de krant