Het voltallige hockeykoor, in tenue, op het hoofdpodium van de poptempel. | Foto PR
Het voltallige hockeykoor, in tenue, op het hoofdpodium van de poptempel. | Foto PR Foto:

The Voice of LOHC in Paradiso

Algemeen

Op zaterdag 14 en zondag 15 januari vonden de Paradiso Korendagen weer plaats in Amsterdam. Op zaterdag vulde het koor ‘The Voice of LOHC’ het podium van de grote zaal van de poptempel. De Leidsche Oegstgeester hockeyclub (LOHC) heeft als enige hockeyclub van Nederland een eigen koor.

Oegstgeestenaren schitteren in Amsterdamse poptempel

Onder de bezielende leiding van dirigent Annick van Gennip brachten 47 meer dan enthousiaste Oegstgeestenaren vier nummers ten gehore, van Guus Meeuwis tot Lady Gaga. Het gezelschap is negen jaar geleden opgericht door een twintigtal zangliefhebbers binnen LOHC.

Dirigent van Gennip: “Zingen is in Nederland de grootste hobby. Meer dan vier miljoen mensen zingen in een koor. Mooi dat Paradiso hier een stem aan geeft, het verbindt amateurkoren in Nederland.”

Plezier

De muziek-verbinding bij het koor van LOHC is groot. Met veel plezier wordt al bijna tien jaar iedere woensdagavond in het LOHC-clubhuis gerepeteerd. 

“Ons koor is zaterdag naar grote hoogte gestegen op dat prachtige podium met een uitzinnig publiek, waaronder zelfs burgemeester Emile Jaensch met zijn partner Vera.”

Het criterium om lid te worden van The Voice of LOHC is een verbinding hebben met de hockeyclub en aanwezig zijn bij de repetities. “Het is net als met hockey; alleen samen word je beter. Mensen die interesse hebben om zich aan te sluiten bij het koor, kunnen zich melden bij de club. Op dit moment is er geen wachtlijst.”

Voor wie het optreden in de hoofdstad gemist heeft: Op Koningsdag zal de Voice of LOHC weer optreden op het feestelijke poppodium op de Hofdijck.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant