Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Douwe Splinter en Patrick van Oosten in de &#39;Kanner Keuken&#39; in Dorpscentrum Oegstgeest tussen de leerlingen. |&nbsp;</p>

Douwe Splinter en Patrick van Oosten in de 'Kanner Keuken' in Dorpscentrum Oegstgeest tussen de leerlingen. | 

(Foto: Willemien Timmers)

Keuken Dorpscentrum als leslokaal voor Kannerschool

Sinds enkele weken gebruikt de Prof. Dr. Leo Kannerschool de nieuwe keuken van Dorpscentrum Oegstgeest als leslokaal. “Een prachtige win-win situatie,” laat directeur Douwe Splinter weten. “Onze leerlingen zijn onder de mensen, en de bezoekers van het Dorpscentrum kunnen proeven van wat wij maken.”

Het is dat het vanwege de verspreiding van het coronavirus een wat rare tijd is, evengoed komt er steeds meer reuring in het Dorpscentrum. Zo houdt de Rabobank er kantoor en is het het thuishonk van de Dorpsmarketingdames. Nu ook de leerlingen van de Leo Kannerschool er samen met hun docent dagelijks aanwezig zijn, is er altijd ‘leven’.

“Loop eens binnen”, zegt de enthousiaste directeur, die dit jaar met pensioen gaat. “We zijn van maandag tot en met vrijdag aanwezig, en hebben altijd wel wat lekkers om uit te delen.”

Nu restaurant Sijthof even dicht is, is het een uitkomst dat de Kannerschoolleerlingen tóch buitenshuis kunnen koken en andere mensen en situaties kunnen meemaken. “We maken hier vanalles”, lacht de sympathieke kok en docent Patrick van Oosten. “Van koekjes en soesjes, tot soep en pannenkoeken. De nieuwe bedrijfskeuken hier is er echt geschikt voor.”

Ook bedrijfsleider Ruud Brouwer is enthousiast. “Het is onze bedoeling dat er in het Dorpscentrum altijd iets te beleven is! Er zijn tot nu toe telkens voor een man of tien allerlei gerechten over, waarvan onze gasten echt smullen.”

Naast koken en bakken leren de leerlingen ook hoe de routing in een horeca-keuken werkt, hoe ze bijvoorbeeld met een professionele vaatwasser moeten werken, en hoe de omgeving schoongehouden moet worden.

Elke dag hebben er andere kinderen les in de Dorpscentrum. “De derdeklassers zijn hier van 9.00 tot 14.00 uur. Hier trainen ze allerlei arbeidscompetenties. Andere jaargenoten doen dat in de techniek of in het groen.”

Kok Van Oosten zorgt dat alle leerlingen er professioneel uitzien met polo’s van school en koksbuizen. “We hopen van veel Oegstgeestenaren in de komende weken even binnenlopen om van het lekkers van de Kanner-Keuken te genieten.”

(Willemien Timmers)

Meer berichten