Sinterklaas geeft startsein voor het allereerste ASC-tafelvoetbalelftal | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Sinterklaas en een deel van de ASC-tafelvoetbal selectie. Van rechts naar links: Bergers, Walenkamp, Van den Hoek, Verdegaal, Van Wamel en Starre. Uiterst links Commissaris Voetbal Coen Verdegaal.
Sinterklaas en een deel van de ASC-tafelvoetbal selectie. Van rechts naar links: Bergers, Walenkamp, Van den Hoek, Verdegaal, Van Wamel en Starre. Uiterst links Commissaris Voetbal Coen Verdegaal. (Foto: Isa Radder)

Sinterklaas geeft startsein voor het allereerste ASC-tafelvoetbalelftal

  Sport

Afgelopen zaterdag werd de ASC-voetbaltafel feestelijk geopend door Sinterklaas. Ondanks zijn drukke programma kon hij tijd vrij maken voor dit speciale evenement.

Sinds haar 125 jarige bestaan werkt ASC (Ajax Sport Combinatie) met een nieuwe slogan: 'Creating New Traditions'. Met de introductie van het vrouwenvoetbal 7x7 op de vrijdagavond heeft ASC hier al invulling aangegeven. Als kers op de taart introduceren zij nu het unieke ASC-voetbaltafel team.

Tijdens de opening van het zwart met rood ingepakte cadeau sprak Commissaris Voetbal Coen Verdegaal de Sint toe. "ASC staat voor historie, plezier, prestatie: het hele jaar met elkaar. ' Volgens hem is de tafelvoetbal dan ook de perfecte invulling voor dit doel. 'Het kan met elkaar worden gespeeld: Jong en oud, dames en heren, valide, mindervalide, voetbal, cricket en met andere geïnteresseerden.' Nu de winterstop voor de voetbalspelers eraan zit te komen is dit volgens Verdegaal ook een goed initiatief. 'Het veld is het hele jaar door bespeelbaar en behoeft weinig onderhoud."

Deze opkomende sport wordt met name in de zuidelijke provincies beoefend, en tussen Rotterdam en Amsterdam zijn er geen officiële tafelvoetbal teams. Verdegaal ziet voor de sport nog voldoende groeimogelijkheden. Sint reageert hierop:"'Het is precies in de lijn van het onlangs afgesloten sportakkoord in Oegstgeest. Aan het voetbalstadion is hard gewerkt door vrijwilligers en het biedt ook nog mooie extra sponsormogelijkheden."

Sinterklaas vond dat de voetbaltafel natuurlijk even getest moest worden. De opstelling van het selectieteam is als volgt: Keeper, 1. Goulmy; Linksback, 2. Verdegaal; 3. Rechtback, Benninga; 4. Linkshalf, Walenkamp; 5. Linksmidden, Yesilkagit; 6. Midmid, Starre; 7. Rechtsmidden, van den Hoek; 8. Rechtshalf, Feenstra; 9. Linksvoor, Bergers; 10. Spits, Van Wamel; 11. Rechtsvoor; Verhaar. Een hevige strijd volgde en Har Walenkamp kon gekroond worden tot eerste kampioen.

Na dit gezellige avondje keerde Sint weer huiswaarts met de boodschap. "Volgend jaar kom ik graag terug voor een potje op een grasmat waar Amerigo niet van kan grazen."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>