Geslaagde ASC/Ajax-vrijwilligersbarbecue | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
De onthulling van de Tabula Honoris door Krijn van den Berg en Emiel Sluyterman.
De onthulling van de Tabula Honoris door Krijn van den Berg en Emiel Sluyterman. (Foto: Wil van Elk)

Geslaagde ASC/Ajax-vrijwilligersbarbecue

  Sport

Traditiegetrouw vond ook dit jaar de vrijwilligersbarbecue bij ASC-voetbal en Ajax cricket plaats in en rond het clubgebouw aan de Abtspoelweg. Hiermee wil de vereniging haar waardering uitspreken voor al diegenen die een vrijwilligerstaak bij de club hebben.

Velen waren op de uitnodiging ingegaan en er hadden zich rond de 150 deelnemers verzameld. Namens het bestuur en de barbecuecommissie sprak Rianne van de Wilde haar dank uit. "Wij willen jullie met dit evenement graag in het zonnetje zetten." Harry Meijer, Mark Feenstra, Leo van Delft, Michelle Richelle en Bas Kelder werden specifiek genoemd voor hun grote verdiensten. Zij ontvingen de verenigingsspeld. Ook degenen die het vlees klaarmaakten ontvingen een compliment. Iedereen genoot van de zeer uitgebreide barbecue en aansluitend het grand buffet.


Tabula Honoris onthuld

Voorafgaand aan de barbecue vond er een gedenkwaardig moment plaats. De Tabula Honoris werd onthuld. Dit tableau bevat alle namen van de erevoorzitters, de ereleden en de leden van verdiensten door de lange ASC-historie heen. Emiel Sluyterman voerde het woord. Hij refereerde naar de plannen hiervoor. Destijds ontstond de Commissie Buitengewone Leden waaraan met name Gé Schoonwater veel voor heeft gedaan. Veel historisch onderzoek was nodig om al die namen op te sporen. Na het overlijden van Gé heeft het werk stilgelegen.

In 2018 heeft het Team Good Old de draad weer opgepakt van dit grote project. Emiel: "Dankzij het werk van genoemde commissie konden we voortvarend aan het werk om het uiteindelijk te voltooien. Nu prijken de namen van zes erevoorzitters, 65 ereleden en 39 leden van verdiensten op dit gedenkbord."

Hij memoreerde enkele grote namen uit het verre verleden. De grootste ASC'er is Iman Dozy. Hij stond vier keer in het Nederlands voetbalelftal en was een uitstekend cricketer. Bovendien was hij voorzitter tussen 1927 en 1931.

Samen met erelid Krijn van den Berg opende Emiel het prachtige gedenkbord.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>