FC Oegstgeest voortvarend van start | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Lennart Zomer, Marc du Maine en Jaap van Pampus zijn blij met de goede start van FC Oegstgeest. | Foto Willemien Timmers
Lennart Zomer, Marc du Maine en Jaap van Pampus zijn blij met de goede start van FC Oegstgeest. | Foto Willemien Timmers (Foto: )

FC Oegstgeest voortvarend van start

  Sport

Afgelopen weekend fietsten er weer volop kinderen en tieners in sporttenue door het dorp. Oplettende Oegstgeestenaren misten in het straatbeeld de zwart-gele 'wespen' van Vv UDO en de geel-rode voetballers van Vv Oegstgeest. Wel kon men in groten getale de chique-geklede voetballers (meisjes en jongens) van Fusie Club Oegstgeest langs zien fietsen. Stuk voor stuk trots op hun nieuwe blauw-gele tenue dat vorige week eindelijk via Schiphol naar Oegstgeest kwam.

"Je hebt geen idee hoeveel werk er de laatste maanden verstouwd is door een klein legertje vrijwilligers", lacht Jaap van Pampus, bestuurslid commerciële zaken en sponsoring. De makelaar heeft zich in de afgelopen tijd er hard voor gemaakt om een nieuwe kledinglijn binnen FC Oegstgeest, te ontwerpen, uit te rollen en uit te delen. Een monsterklus om 1162 spelende leden in het nieuw te steken, zeker als niet alle kleding tegelijk aankomt. "Het is erg leuk om dit weekend terug te horen dat onze spelers er zo mooi uitzien", vertelt ook FC Oegstgeest-voorzitter Marc du Maine. "Het tenue waarin we lopen, is speciaal voor ons gemaakt, en is nergens anders te krijgen", vult Van Pampus aan. "Als ik langs de velden loop, ook al zijn ze nog niet allemaal af, dan ben ik trots op de club. We hebben er met zijn allen, vanuit UDO en Vv Oegstgeest, voor gezorgd dat we positief gestart zijn. Dank ook aan Frans Bekkerin en Ron de Roode. Zij hebben alle schema's in elkaar gezet."

Kunstgras

Er is deze zomer hard gewerkt om op de Voscuyl het FC Oegstgeest-terrein zo veel mogelijk op orde te hebben voor de start van het nieuwe voetbalseizoen. Er was gehoopt dat er op 9 september wedstrijden op de twee nieuwe kunstgrasvelden gespeeld zouden kunnen worden, maar dat wordt iets later. "De matten voor op ons veld, lagen vast op een boot in Duitsland. Die kon niet naar Nederland varen vanwege de lage waterstand. We hopen dat op 22 september, bij de start van de competitie, de velden klaar, en door de KNVB goedgekeurd zijn. Het bedrijf dat voor ons de velden aanlegt, werkt ook in de weekenden door", vertelt Van Pampus.


Ook aan de nieuwe kantine, met chill-hoek en de nieuwste elektronische snufjes, is men nog volop bezig. De wens is om deze na de herfstvakantie klaar te hebben. "Hier hebben we vaklui voor ingeschakeld. Straks gaan we wel met de leden de puntjes op de i zetten, door alles te schilderen en in te richten."
Voor wat betreft het aantal kleedkamers moet er nog even geïmproviseerd worden. "We konden pas beginnen met de bouw van de nieuwe kleedkamers naast de tribune toen de financiering rond was. Nu is de aannemer druk bezig, en hopen we na de winterstop, in februari 2019, ook deze in gebruik te nemen."

Uitdaging

Zoals gezegd heeft een clubje van een man of acht zo ongeveer de hele zomer doorgewerkt. Lennart Zomer: "Een fusie is altijd een grote uitdaging. We willen ervoor zorgen dat iedereen zich bij ons thuis voelt, en dat we recreatieve én prestatieve teams de aandacht geven die ze verdienen. Gelukkig merk je dat er een goede, enthousiaste vibe zit in de club." "Doordat we samen, als oud-UDO-ers en oud-VVO-ers problemen hebben moeten oplossen, en dat nog steeds doen, zijn we naar elkaar toegegroeid", vult Du Maine hem aan.

Sponsors

Jaap van Pampus weet vol trots te vertellen dat het ook commercieel goed gaat. "Alles is gesponsord, en de meeste borden langs het veld zijn verkocht. Nog steeds komen er nieuwe sponsors bij, die zien hoe mooi onze club aan het worden is."
Volgens zeggen is men in de regio onder de indruk van de fusie. "Het had ook heel anders kunnen lopen. Het feit dat we al vier jaar bezig zijn heeft veel geholpen. We zijn er trots op dat we met de jeugd op een hoog niveau spelen en dat we voor wat betreft meiden en vrouwenvoetbal veruit de grootste club in de regio zijn", aldus de FCO-voorzitter.
Oud UDO-voorzitter Luuk van der Zon, die op het zonnige FCO-terras ook even langsloopt, benadrukt dat het ook helpt dat alle Voscuyl-gebruikers (naast FCO ook Golfclub Oegstgeest en Korfbalvereniging Fiks) volledig op één lijn zitten. "En ook met de gemeente hebben wij zeer goed contact."

Trots

Nog meer zaken om trots op te zijn? De klaverjasclub en de dartsvereniging, die ook in het clubhuis spelen, worden genoemd. "We krijgen als één van de eerste clubs 0,0 bier op de tap", wordt er geroepen. "We gaan wandelvoetbal introduceren". "We hebben een eigen tennisvereniging!'. "Vergeet het G-voetbal niet!". Kortom, veel positieve energie, en veel om naar uit te kijken. "We willen als clubhuis ook functioneren als buurthuis van de toekomst."

Verkeer

Punt van zorg is nog wel de verkeersafhandeling. "Dat heeft zeker onze aandacht", vertelt Van der Zon. "Netto zijn er evenwel net zoveel parkeerplaatsen als voorheen, alleen de bebording, ook richting alternatieve parkeerplaatsen, moet beter. Daar gaan we aan werken."
De heren hebben stuk voor stuk geen weemoed naar hun oude 'cluppie'. Nee, zeker niet. We hadden eigenlijk veel eerder moeten fuseren."

(Willemien Timmers)

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>