Op zondag 15 juli tussen 11.00 en 15.00 uur kan iedereen de nieuwe baan komen bekijken. | Foto Wil van Elk
Op zondag 15 juli tussen 11.00 en 15.00 uur kan iedereen de nieuwe baan komen bekijken. | Foto Wil van Elk Foto: Wil van Elk

Oegstgeest verrijkt met nieuwe golfbaan - Open dag op zondag 15 juli

Sport

Sportpark de Voscuyl in Oegstgeest ondergaat deze zomer een complete metamorfose.

FC Oegstgeest en CKV Fiks zijn bezig hun velden te voorzien van kunstgras. Daarnaast worden alle omliggende faciliteiten, zoals clubhuizen en kleedkamers aangepast of uitgebreid zodat zij weer decennialang mee kunnen.
De grootste verandering in de Voscuyl vindt echter plaats aan de noordzijde van het park. Daar laat de Oegstgeester Golfclub (OGC) een lang gekoesterde wens in vervulling gaan. Namelijk een eigen 9 holes golfbaan, die aan alle eisen van de moderne golfer voldoet. De rechthoekige vormen veranderen in vloeiende lijnen. Door gebruik te maken van de vrijkomende grond bij
FC Oegstgeest en Fiks verandert de vlakke polder in een glooiend landschap. Al het asfalt en de metalen voorzieningen zullen uit het park verdwijnen of zo veel mogelijk worden ingepast in de nieuwe omgeving.
De baan is een ontwerp van golfbaanarchitect Aart Bergsma (Bureau de Klare Lijn). Samen met de firma Hoek uit Voorhout wordt door een groot aantal vrijwilligers van OGC al wekenlang gewerkt aan de nieuwe baan met mooie fairways en uitdagende greens.

De Oegstgeester Golfclub nodigt iedereen uit om op zondag 15 juli tussen 11.00 en 15.00 uur de nieuwe baan te komen bekijken. Tijdens rondleidingen laten enthousiaste leden zien wat er allemaal nog staat te gebeuren.

Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant