Jan Anholts in duel met zijn tegenstander. | Foto Esther Verhage
Jan Anholts in duel met zijn tegenstander. | Foto Esther Verhage Foto: Esther Verhage

Fiks handhaaft zich in de overgangsklasse

Sport

Korfbalvereniging Fiks heeft afgelopen zaterdag de thuisontmoeting tegen De Meeuwen met 17-21 verloren. De kater was aanvankelijk groot. Paradoxaal genoeg overvleugelde later op de avond grote blijdschap het negatieve gevoel nadat bekend werd dat nummer 7 SKF had verloren en Fiks in de komende en laatste competitieronde niet meer kan achterhalen.


"Mijn doel is spelen in de middenmoot en als het lukt eindigen in het linkerrijtje", gaf trainer Rick Nell als prognose voorafgaand aan de competitie. Fiks was ingedeeld in de zwaarste poel van de overgangsklassen met veel tegenstanders die tamelijk recent hoofdklasse- of zelfs een jaartje korfballeague hebben gespeeld. Gaandeweg de competitie werd dit gegeven bevestigd. In de poule van de veldcompetitie staat SKF samen met Fiks bovenaan en de zaalcompetitie hebben beide teams keihard moeten knokken om de play-out wedstrijd tegen de nummer 7 van de andere overgangsklasse te ontlopen. Direct degradatiegevaar was er niet omdat snel duidelijk werd dat Sporting Trigon niet in staat zou zijn om in deze loodzware poule mee te kunnen komen. Ruim een week geleden legde Fiks een belangrijk fundament op behoud van de overgangsklasse-status door in een uitstekende tweede helft tegen nummer 2 OVVO een ruime achterstand om te buigen naar een 22-25 zege.


Tegenstanders dragen bij aan gunstige wending positie Fiks
De hoop om op dit positieve resultaat afgelopen zaterdag tegen Meeuwen te kunnen voortbouwen, werd eigenlijk in het eerste kwartier al de grond ingeboord. Na de 1-1 uit een strafworp van Roy Vreeken viel voor de thuisclub pas in minuut 16 de volgende treffer te bejubelen. Twee treffers in zo'n tijdsbestek is gewoonweg veel te weinig. Zeker tegen een gretige tegenstander, die aanvalsacties rustig opbouwt en scherpte demonstreert in de afwerking. "We scoren gewoonweg te weinig", mijmerde Rick Nell na afloop. "Aan het verdedigen ligt het niet, want we krijgen ten opzichte van de tegenstanders de minste goals tegen", vervolgt hij. Dient gezegd dat Fiks weinig geluk had; meerdere doelpogingen tolden uit de korf. De valse startfase (1-7) bleek van doorslaggevende betekenis. Fiks heeft met name in de tweede helft hard aan een wending gewerkt. Scorend nam Kevin Vreeken (7 treffers) zijn team op sleeptouw en Fiks kwam nog aardig terug (13-15). Dit gebeurde ook vlak voor tijd Toen Ilse Hazekamp, Kevin Vreeken en Melissa Heijne hun team op 17-19 zetten. Op de beslissende momenten gaf Meeuwen gas en behield de regie. Uitslag 17-21. Toen begon het lange wachten op de wedstrijd Sparta – SKF. Via twitter werd deze in De Cuyl met spanning gevolgd, omdat de score zo goed als gelijk opging. Uiteindelijk won Sparta met 28-25 en kon geproost worden op verlenging van de tickets in de overgangsklasse. De laatste wedstrijd over 3 weken in Leiden tegen het gedegradeerde Sporting Trigon kan relaxed worden afgewacht. Uitdaging voor Fiks kan zijn het puntentotaal van vorig seizoen te overtreffen.

Uit de krant

Uit de krant