Logo oegstgeestercourant.nl
Een verraste Dick de Groot ontving bij zijn afscheid een Koninklijke Onderscheiding. | Foto Willemien Timmers
Een verraste Dick de Groot ontving bij zijn afscheid een Koninklijke Onderscheiding. | Foto Willemien Timmers (Foto: Willemien Timmers)

OLTC-voorzitter Dick de Groot krijgt lintje

  Human Interest

Afgelopen zondag, 5 juli, werd op het zonovergoten terras van tennisvereniging OLTC een buitengewone ALV gehouden. Onder het toeziend en goedkeurend oog van ruim honderd aanwezige leden werd afzwaaiend voorzitter Dick de Groot in het zonnetje gezet.

Burgemeester Emile Jaensch mocht namens Zijne Majesteit de Koning Dick benoemen tot lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn decennialange inzet voor de vereniging, waarvan twaalf jaar als voorzitter van het bestuur.

“Voorzitter zijn, dat deed je met verve. Je had duidelijke ideeën hoe het er in een vereniging als OLTC aan toe moest gaan. Het moest er gezellig en levendig zijn, en ook een beetje stijlvol”, sprak de burgemeester. “Dick beweegt zich, als een kameleon heb ik me laten vertellen, tussen de leden door. Hij weet wat er leeft, wat de wensen zoal zijn en weet dit ook goed aan de andere bestuursleden over te brengen. Op zo’n manier dat de goede mensen er mee aan de slag gaan. En dat is knap.”

Onder Dicks leiding is OLTC tot de top tien van Nederland gaan behoren als het gaat om het aantal seniorleden. Er zijn maar liefst 1050 volwassenen en 450 kinderen lid. Jaensch sprak over hoe Dick de Groot OLTC-toernooien echt op de kaart heeft gezet. “Ook is door jouw inspanningen de jeugdopleiding verbeterd waardoor het competitietennis van OLTC naar een hoger niveau is getild."

Onder luid applaus van de aanwezige OLTC-ers en zijn familie nam Dick de decoratie in ontvangst en gaf de voorzittershamer door aan Hans Bauman.

Een ander hoogtepunt vormde de opening van de I’M Fit Gym door initiatiefneemster Beau de Smit. De I’M Fit Gym bevindt zich in de Krogt Villa, met ruimte voor diverse workouts binnen én buiten op het grote terras.

Onderwijl werden diverse wedstrijden van het eerste tennistoernooi van het seizoen, de OLTC Onderlinge Clubkampioenschappen, gespeeld. Aan dit toernooi doen honderden OLTC-ers mee, blij om weer te kunnen spelen na de afgelopen tennisloze maanden.

Meer berichten