Actie Kerkbalans: 'geef om je kerk' | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Foto: Dieneke van Os

Actie Kerkbalans: 'geef om je kerk'

  Geloof & Religie

Op zaterdag 18 januari luidden om 13.00 uur precies de klokken van de Groene Kerk aan de Haarlemmerstraatweg als startsein van de jaarlijkse Actie Kerkbalans. Ook in de rest van het land werden om één uur de kerkklokken geluid als hoorbare start van de actie.

Aanwezig waren alle vrijwilligers die zich voor de Protestantse Gemeente te Oegstgeest (PGO) voor de actie inzetten. Marien de Boer voerde de Kerkenraad van de PGO kort het woord. Actie Kerkbalans is 'het' moment van geven voor de kerk en loopt tot zondag 2 februari.

Na afloop van het startsein kregen de vrijwilligers een lunch aangeboden (als wijze van bedankje) in het naastgelegen Willibrords Erf. Daarna werden de tassen met Kerkbalans-enveloppen uitgedeeld en konden de vrijwilligers op pad om ze bij de gemeenteleden te bezorgen.

Natuurlijk maakt ook de Protestantse Gemeente Oegstgeest steeds meer gebruik van digitale communicatie. Alle leden waarvan een mail-adres bekend is, worden dit jaar digitaal benaderd met het verzoek om een bijdrage. Daardoor is het aantal adressen dat fysiek moet worden bezocht aanzienlijk gedaald – en daarmee ook het aantal lopers dat nodig is voor de Kerkbalans. 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>