Beelden en schilderijen in de bieb | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl

Beelden en schilderijen in de bieb

  Cultuur
De steen en Klaartje Gimbrere bepalen samen welk beeld tevoorschijn komt.
De steen en Klaartje Gimbrere bepalen samen welk beeld tevoorschijn komt. (Foto: )

In januari, februari en maart zijn er in de bibliotheek van Oegstgeest beelden van Klaartje Gimbrere en schilderijen van Hilde Jansen-van Gijlswijk te bewonderen.

Klaartje Gimbrere is opgegroeid aan de rand van een mooi bos. Dat zal er zeker aan hebben bijgedragen dat de natuur een grote rol speelt in haar beeldend werk. Van kinds af aan heeft zij getekend en geschilderd. Later is zij ook monoprints gaan drukken. Sinds een jaar of tien is zij verslingerd geraakt aan beeldhouwen. De eerste beelden waren eenvoudig en heel naturalistisch. Daarna ontwikkelde zij een eigen, meer abstracte stijl. In haar werk komen vaak ritmes voor. Ook beweging die is 'versteend' in ruimtelijke structuren.

Iedere steen is weer een ontdekkingsreis. Zij kijkt naar de steen en dan komt er langzaam een idee bovendrijven. Al hakkend en vijlend verandert dit idee vaak nog. Op de website www.gimage.nl is een overzicht van haar werk te vinden.

Hilde Jansen-van Gijlswijk is opgegroeid in Noordwijkerhout en woont sinds 2003 met veel plezier in Oegstgeest. In 2005 begon zij met de opleiding Kunstzinnige Therapie richting Beeldende therapie aan Hogeschool Leiden. In 2011 studeerde ze af en sindsdien werkt ze als therapeut. Tijdens de opleiding heeft ze verschillende therapeutische technieken geleerd met verschillende materialen als klei, speksteen, pastelpoeder, potlood, houtskool, aquarelverf en acrylverf.

Als kunstenaar kan zij hiervan afwijken. Ze vindt het heerlijk om de materialen en technieken net even anders te gebruiken. Dat heeft ze dan ook ten volste voor deze expositie gedaan. Ze heeft verschillende materialen gecombineerd zoals acrylverf met olieverf en potlood. Aquarelverf met fineliner en potlood en ze is zelfs met haar naaimachine over sommige schilderingen heen gegaan. Als rode draad zult u (fantasie) insecten zien. Maar er is ook gewerkt aan een persoonlijk proces in één van haar schilderijen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>