Een deel van het bestuur van 'Vrienden van De Paulus' bij Notariskantoor Van de Oudeweetering.
Een deel van het bestuur van 'Vrienden van De Paulus' bij Notariskantoor Van de Oudeweetering.

'Vrienden van Cultuurhuis De Paulus' opgericht

Cultuur

Cultuurhuis De Paulus wil haar kerkgebouw meer allure geven. Het gebouw aan de Warmonderweg op de grens van Leiden en Oegstgeest is een prachtig rijksmonument. Het wordt nog altijd gebruikt voor kerkdiensten, maar daarnaast biedt het sinds 2007 ook een veelheid aan concerten, lezingen, muziek- en theatervoorstellingen.

De Paulus wordt steeds meer dé Concertzaal van Oegstgeest. Een plek ook waar liefhebbers van muziek en andere culturele evenementen elkaar kunnen ontmoeten. Bij die ambitie en functie hoort een betere entourage, waarbij valt te denken aan nieuwe goed zittende en stijlvolle stoelen, verbetering van de akoestiek en verlichting en een fraaiere inrichting en aankleding van de nevenruimtes. Hiermee zijn wel de nodige investeringen gemoeid. Reden voor De Paulus om een aantal bekende Oegstgeestenaren te vragen een stichting op te richten, die zich met overgave inzet om Vrienden te maken, Vrienden van De Paulus, die met een jaarlijkse bijdrage de verbetering van de entourage mogelijk maken.
En deze stichting is er inmiddels: de Stichting Vrienden van Cultuurhuis De Paulus. Voorzitter van het stichtingsbestuur is hoogleraar en advocaat mr. Toon van Mierlo.
Andere bestuursleden zijn mr. Anton van Kempen (o.a. oud raadslid en oud-voorzitter van Progressief Oegstgeest), drs. Jan Maarten Wieringa (directeur van Wieringa Vindt, een bureau voor recruitment en assessments), drs. Margriet Panman (architectuurhistoricus en bestuurslid van de Stichting Osger Support) en drs. Yvonne Lignac (psycholoog en o.a. vrijwilliger bij het Cultuurhuis De Paulus en eerder actief bij de (plaatselijke) VVD en de vereniging Oud Oegstgeest).
Oprichting van de Stichting is mede mogelijk gemaakt door een startsubsidie van de gemeente Oegstgeest en notaris Linda van de Oudeweetering die de oprichtingsakte om niet heeft verleden.

Van de Vrienden van De Paulus wordt een financiële bijdrage gevraagd om daarmee de betekenis en functie van De Paulus op een nog hoger plan te tillen.
Het rekeningnummer van de stichting is: NL96 INGB 0006 5130 06. Zij, die met een jaarlijkse bijdrage van 30 euro of meer kenbaar maken de Paulus een warm hart toe te dragen, kunnen als tegenprestatie rekenen op in elk geval gratis toegang tot een ieder jaar te organiseren benefietvoorstelling. De eerste hiervan staat gepland in november van dit jaar.
 

Uit de krant

Uit de krant